Aktywne Wpisy
Cinoski +88
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
TeselACC +93
Dopiero dzisiaj dowiedziałem się że #pdk nie znaczy padaka tylko pozdro dla kumatych. Używałem tego źle przez lata. Wychodzi na to że ewidentnie nie jestem kumaty. Ale za to wiele wiadomości nagle nabralo sensu
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ja np jestem w szoku ze tak malo osob wie o tym ludobojstwie. Rwanda to klasyczny przyklad dziel i rzadz. Podzilili narod na Tutsi i Hutu, doprowadzili do konfliktu jednak gdy nie potrafili opanowac sytuacji - uciekli pozwalajac na rzez.
Gdy wiec wam bedzie szkoda tego kraju, ktory teraz jest kolonizowany przez muzulmanow, to przypomnijcie sobie o ich kompletnym braku reakcji
Komentarz usunięty przez autora
@Towarzysz_Moskwin: Czego?
@kamillo007: uuuuu antyklerykalizm
@kamillo007: czy ci duchowni dostali wytyczne z Watykanu, aby zabijać? Jesli nie, to to stwierdzenie jest klamstwem.
Czyny poszczególnych członków jakiejś organizacji czy instytucji sa czynami tych osób, a nie stanowiskiem/działaniem organizacji...
@agaja: Jeżeli organizacja chroni morderców, to ta organizacja ponosi za ich czyny odpowiedzialność.
„O czym opowiada Efekt Lucyfera? Dokładnie o tym, co mówi podtytuł. Dlaczego dobrzy ludzie czynią zło? Rozpoczynamy krótkim wprowadzeniem i ogólnym przedstawieniem całości. Potem zajmujemy się Stanfordzkim Eksperymentem Więziennym zorganizowanym przez Zimbardo. Dowiadujemy się, dlaczego jego przeprowadzenie było konieczne, jak przebiegał oraz w jak niespodziewany sposób się zakończył. Autor omawia różne aspekty całości SEW, jak i jego
Komentarz usunięty przez autora
@agaja: to dla Ciebie specjalnie " Ksiądz Hoser również opuścił Rwandę. Potem do niej wrócił. Podczas gdy ludobójstwo toczyło się w najlepsze, ksiądz Hoser wielokrotnie podróżował z Burundi do Rwandy i z powrotem. Był w dobrych stosunkach z osobami dokonującymi ludobójstwa, gdyż w czasie, gdy trwała rzeź ludności Tutsi, bez trudu przekraczał granicę i przemieszczał się