Wpis z mikrobloga

Po bieganiu w środę gdzie przebiegłem ok. 20km mam problem ze stopą. W czasie biegu i po nim nic mnie nie bolało, dopiero następnego dnia. Boli pod kostką od zewnętrznej strony stopy, rozchodzi się w dół na boku stopy Na zdjęciu zaznaczam gdzie dokładnie. Nie mam żadnego obrzęku, sinienia. Mogę ruszać normalnie stopą ale ból pojawia się gdy stanę stopą na ziemi, zwiększa się gdy przeniosę ciężar na tą nogę. Mam wrażenie, że boli coraz mocniej, wczoraj trochę spacerowałem, dziś byłem a rowerze, a teraz nie mogę chodzić. Co mi się stało i czy konieczna jest wizyta u lekarza? Bez biegania aż mnie nosi... Smarowałem Dicloziaja (tylko takie coś znalazłem w domu) ale nic nie pomogło. Co robić?
#zdrowie #medycyna #lekarz #bieganie #ortopedia #fizjoterapia #pomocy #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Vadzior - Po bieganiu w środę gdzie przebiegłem ok. 20km mam problem ze stopą. W czas...

źródło: comment_WiIfqXgciixuUQajIT3QXtuyeWfunbOq.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vadzior: co robic co robic ? przeswietlic czyli lekarz pierwszego kontaktu oprocz swojego pierdu pierdu, ma ci dac skierowanie na przeswietlenie / rezonans (o ile robi sie rezonans nogi bo ja nie wiem)

Moim zdaniem nadwyręzona bo warunki są takie sobie
  • Odpowiedz
@GrzegorzJestem: Myślałem, że takie prześwietlenia robi się gdy ewidentnie coś się skręci/zwichnie albo gorzej. Ja nic takiego nie doświadczyłem. Po bieganiu nic kompletnie nie czułem. Dopiero następnego dnia. Nie jestem w bieganiu jakimś świeżakiem, w tym roku już koło 400km zrobiłem. Biegam regularnie od wielu lat i nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem.
@paprykarzszczecinski1: Mam dobre buty biegowe i nigdy nie miałem takiego problemu. Biegam od wielu lat.
  • Odpowiedz
@paprykarzszczecinski1: Codzienne to też nie jakaś nowość. Generalnie to mało chodzę ta na co dzień (praca biurowa, przemieszczanie się autem między dom-praca-sklep-dom). W domu chodzę w skarpetkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vadzior: mialem dokladnie to samo, tyle ze po 15km. To jest jakies ostre zapalenie z tego co pamietam. Doszlo do tego, ze nie moglem chodzic.
Masaz tego bolacego miejsca bardzo pomogl, niestety chwilowo. Tydzien kustykania Cie czeka kolego. Smaruj masciami przeciwzapalnymi, roluj pileczka do tenisa, staraj sie ograniczyc chodzenie do minimum.
  • Odpowiedz