Wpis z mikrobloga

Dobra jestem totalnym noobem, więc teraz będę spamował tag noobowskimi pytaniami. Gram sobie, ogarnąłem sobie build i super, tylko teraz potrzebuję The Tempest Long Bow z +1 arrow corrupt. Wiem, że storm cloud można zupgradeować przepowiednią do The Tempest i tu pojawia się problem tej corrupcji, bo nie wiem, czy jak zcorruptuje Storm Clouda i go potem zupgraduje to dalej będzie +1 corrupt czy po prostu dostanę nowy The Tempest z nowymi opcjami i w ogóle wszystko od nowa. Bo storm cloudów to mogę nakupować pęczki, wpadnie mi w jakimś +1 arrow corrupt to go przerobię na Tempesta i będzie cacy.

Kolejna sprawa to przepowiednia na ten upgrade, czy ona leci od konkretnego poziomu czy zawsze? Czy muszę mieć storm cloud, żeby mi poleciała czy nie? Bo już sporo monetek poszło a jeszcze mi nie wpadła.

Kolejna sprawa, czy jak zcorruptuje item to mogę mieszać ilość gniazd i ich kolory, czy nie? I czy mogę corruptować Vaal orbem item, który już go nim potraktowałem?

#pathofexile
  • 5
@Akos: Jak użyjesz vaal orb'a na itemie to blokujesz sobie tanią modyfikację gniazd i ich kolorów (musisz użyć craftingu na lvlu 8 mistrza), item corrupted nie może być ponownie przelosowany vaal orbem czyli jak raz użyjesz to już tak zostanie i nie możesz kolejnego użyć.

Co do tego +1 arrow to nie jestem pewien, nigdy tego nie próbowałem.

Nie musisz mieć storm cloud'a by wpadła dana przepowiednia, a co do levela
@Elec: Dzięki wielkie, aż mi głupio, że sam tego nie mogłem znaleźć. Jeszcze jedno pytanie, tym razem tak oczywiste, że google nie pomaga: Czy jak używałem jakiegoś przedmiotu to mogę go bez problemu sprzedać, czy jest jakoś przypisany, jak to zazwyczaj jest w grach?