Aktywne Wpisy

Hamza +47
#heheszki #bekazpalaczy #humorobrazkowy
zawsze mnie bawią palacze, którzy są tak uzależnieni od jarania, że psychicznie nie dają rady nie jarać szluga przez kilka godzin
zawsze mnie bawią palacze, którzy są tak uzależnieni od jarania, że psychicznie nie dają rady nie jarać szluga przez kilka godzin
źródło: PAL1
Pobierz
youngP +102
prawie 5 a dalej ciemno :/ wiosna i lato trwają za krótko w tym kraju

Dwa pytanka o Wieśka:
1. Ile on tak naprawdę zajmuje czasu?
2. Jak zbalansować poziom trudności i rozwój postaci?
Ad. 1
Ta gra tyle zajmuje czy po prostu jestem graczem typu "casual collectionist" i najzwyczajniej się ociągam?
Mam za sobą około 22 godziny gry w W3, w tym czasie wbiłem 12 poziom, przed chwilą ukończyłem potrójny wątek Baron + Keira + Wiedźmy. Jeszcze nie pojechałem do Novigradu. Zaliczam wszystkie nieodkryte miejsca na mapie.
Ad. 2
Leveluję szybciej, niż rozwija się główny wątek fabularny, ale przy każdym "dużym" przeciwniku padam kilkukrotnie
• jestem o 2 poziomy wyżej, niż poziom zalecany dla kolejnego etapu głównej linii fabularnej (Novigrad)
• zaliczenie wszystkich side-questów i "nieodkrytych miejsc" na mapie napompuje mnie ponad linię fabularną, przez co lekko obawiam się braku wyzwania (np. biesa na Krzywuchowych Moczarach pokonałem bez mrugnięcia okiem)
• mimo stosunkowo wysokiego poziomu nadal zdarza mi się okazjonalnie dostać ostro po łbie i zginąć od jednej parady ciosów (np. Maglaka na 12 poziomie ubiłem dopiero po 4 próbie i żonglerce eliksirami)
• czasami pokonuję przeciwników zaskakująco łatwo (np. wszelkie upiory typu Południca do poziomu 16 włącznie załatwiam z marszu, nawet gdy walczę z 3-4 Upiorami na raz)
Jak żyć?
1. Jeśli "liżesz ściany" to sama podstawka może Ci zająć około 80h
2. Gra nie należy do zbyt trudnych, nawet na najwyższym poziomie trudności, mimo to polecam włączyć skalowanie się przeciwników do twojego poziomu w opcjach.
2. Uniki.
Niestety te questy wybijają za bardzo postać powodując to co opisałeś.
Problemy z bosami wynikają z tego, że nie przykładasz się do walki z zwykłymi przeciwnikami i człowiek jest rozleniwiony i sfrustrowany przez co robi głupie błędy, bo chce tak samo szybko
@gammie: PS4 here
@Andrzejek13: mam już wymaksowaną Pracę Nóg (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@caribbean: jestem w połowie "wyrabiania" Velen i też zaczyna mnie nie tyle nudzić