Aktywne Wpisy

Kichachi +343
Niech jakiś stały widz mi powie - Te telefony to tak zawsze wyglądają? Przecież IQ spada od samego słuchania tych ludzi, abstrahując nawet od treści tego co mówią xD
#kanalzero
#kanalzero

adzioq +476
Sikorski: 8 lat pisu nie zrobilo nic z reparacjami, bo nie da sie nic zrobic PRAWNIE z reparacjami i zaden rzad nie dostanie pieniedzy
Stanowski: no dobrze, ale co wy zrobiliscie przez 1,5 roku i co zrobicie?
XD Stanowski to mem
#kanalzero
Stanowski: no dobrze, ale co wy zrobiliscie przez 1,5 roku i co zrobicie?
XD Stanowski to mem
#kanalzero

Dzień dobry,
Ma problem z uporaniem się z obrazkami w stopkach maili, ale po kolei.
Stworzyłem szablon stopki przy pomocy programu CS6, ładnie pociąłem i zapisałem stopkę w sposób "dla internetu" dzięki czemu zyskałem piękny kod html z podlinkowanymi obrazkami. Obrazki przerzuciłem na serwer firmowy i stopka działa bez zarzutu.
Niestety ale po wysyłaniu wiadomości do klientów otrzymałem odpowiedź że wiadomość wymaga od nich akceptowania wyświetlania obrazków, bez tego tylko tekst alternatywny.
Pogrzebałem w internecie i okazuje się, iż jest na to rozwiązania a dokładnie wykorzystując zapisek "CID":
Niestety ale nie mogę odnaleźć jakiegokolwiek tutoriala (google/youtube etc) aby wykonać ten zabieg.
Zwracam się z prośbą o podpowiedź.
W firmie korzystamy z thunderbirda i to nie ulegnie zmianie. Poniżej kod stopki (oczywiście bez url):
projekt
| |
| --- |
| |
|
| |
|
|
| |
Dzięki niemu znika potrzeba akceptacji wyświetlania obrazków. Czekam na info
14
down vote
accepted
As a rule of thumb, email clients are configured to display attached images by default (e.g. those with a cid: URI scheme) and not load remote images (which can include
Nic nie poradzisz.
Jedyny problem, że przy dużej ilości zdjęć taki mail robi się ciężki.
@medievil: przecież pisałem Ci już 2 razy, nie wiem czemu mnie ignorujesz ¯\_(ツ)_/¯