Aktywne Wpisy
Haerbin +6
Czy jeśli mój facet wali ciągle jakieś szowinistyczne żarty ( zaczął się do mnie dobierac jak sprzątałam w kuchni dosłownie miałam ręce w zlewie i powiedziałam żeby przestał bo sprzątam to powiedział że myslal że będę się swobodnie czuć w naturalnym środowisku) mimo że mówię że mi to przeszkadza to jest brak szacunku? Czy ja przesadzam i to tylko żart?
#zwiazki #pytanie
#zwiazki #pytanie
SzitpostForReal +322
NBP dzisiaj rano wypuścił propagandowy filmik, stworzony za nasze pieniądze, o tym jak dzielnie walczy z inflacją. Uwaga, nie zwracam za leczenie po obejrzeniu, oglądasz na własne ryzyko!
#gospodarka #ekonomia #finanse #nieruchomosci #polska #pieniadze #nbp
#gospodarka #ekonomia #finanse #nieruchomosci #polska #pieniadze #nbp
Komentarz usunięty przez moderatora
A to z kolei to dokręcanie śruby. Tak
Pracowników zatrudniam wobec zapotrzebowania, nie będę generować strat i zatrudniać kogoś kto miałby pracować jako zastępca, bo zamiast
Co #!$%@??! Innych inteligentow?! Jaki Ty jestes zakompleksiony(-‸ლ) Ludzie klasy robotniczej to glaby? JA #!$%@?! Zebys #!$%@? sie potknal i w dlugi pobadl
Dobra. Sytuacja jest taka, pracownik wieczorem się źle czuje, rano się budzi z 39 stopni gorączki, 30 min przed rozpoczęciem zmiany dzwoni do Ciebie, że idzie do lekarza po L4 i dzisiaj nie przyjdzie do roboty. Co robisz ?
@Virgilio: Pisałem już kilkukrotnie. Dostanie wolne, bez premii miesięcznej, w zależności od stanowiska szukam zastępstwa, sam zastępuje ktoś z rodziny w najgorszym przypadku zostają przesunięcia terminów.
Wiesz co? Na poczatku zazyczylem sobie aby nie spotkac takiego #!$%@? na swojej drodze ale to przemyslalem i z przyjemnoscia bym chcial u Ciebie pracowac tylko po to aby sie cos wydarzylo zeby moc to #!$%@? odpowiedniej instytucji( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DawajDawaj
@Jade
Naprawde rozumiem rozgoryczenie, ale zauwazcie, ze jeżeli to Jego firma to może stosować metodykę organizacyjna wg uznania w granicach Kodeksu.
Ja osobiście popieram wolny rynek, więc nie rozumiem ingerowania w prywatna firmę. Zwlaszcza, gdy to co opisal jest zgodne z prawem.
Pracujemy w różnych warunkach, niektórzy w dużych korpo a niektórzy w mniejszych dzialalnosciach. Z dzisiejszym podejściem fiskalno administracyjnym rządu mniejsze przedsiebiorstwa muszą minimalizować koszta gdzie się da.
Nie