Wpis z mikrobloga

po co kupować laptopa do gier?

@Antybuka: Ja kiedyś kupiłem i bardzo dobrze wspominam taki zakup (Asus z serii G). Na początku zaznaczę, że zapłaciłem za niego chyba 50% ceny w Polsce (refurbished z USA).

Nie miałem miejsca na stacjonarkę w akademiku i laptop był mi potrzebny dwa razy w miesiącu na uczelni. Czasami też chciałem jeszcze w coś pograć i zabrać komputer jadąc do domu, ponieważ domowy PC padł. Wybór padł
  • Odpowiedz
@miczal: Ogólnie ta dyskusja nie ma sensu ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo każdy dostosowuje sprzęt do własnych potrzeb, każdy jest subiektywny. Ja mając miejsce w domu, nie grajac w gry, pracując, podróżując, wybór pomiędzy gamingowy laptopem a macbookiem jest oczywisty. Ty masz inny punkt widzenia i inne potrzeby, nie wiem po co wszedłem w tą dyskusję ( )
  • Odpowiedz
@OgraniczeniaiLimity

Touchpad w macu to majstersztyk i nawet nie ma co z tym handlować. Tak samo jakość wykonania. Ze świecą szukać wsród windowsów tak pięknie wykonanych komputerów. Matryca - tyle lat na rynku jest ta retina w macbookach pro i dalej jest na podium.

Chyba nie widziałeś lapków od Razera. Fakt, rodzynek pośród windozowych no i raczej niespecjalnie tańszy od japka.
  • Odpowiedz
@OgraniczeniaiLimity design jest podobny ale co to zmienia? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pisałeś, że nie ma windo-PC tak wykonanych, z taką matrycą oraz touchpadem, a są.

Pod niektórymi względami są nawet lepsze (np. komplet portów, a nie same usb-c i można na nich grać), a czy droższe... podrzuć linka do japka w takiej konfiguracji to porównamy ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
TELEFON + LAPTOP = EKOSYSTEM

ładnie macie łby sprane

@fegwegw: Nie popisuj się już swoją ignorancją : https://www.youtube.com/watch?v=KB4_WIPE7vo

Ja od 5 lat czekam aż powstanie konkurencja dla appla i aplikacje będą miały share'owane app data miedzy 2 urządzeniami, i na lapku będzie można odbierać smsy i dzwonic z niego bez noszenia telefonu przy dupie. Póki co oferują to jakieś third party, ale z nimi to wiadomo
  • Odpowiedz
@czikapu: A no tak, bo handoff to jedyna rzecz, jaką oferuje integracja iphone + mac XDDDD

Myślałęm, ze to będzie poważna dyskusja. mam wrzucać linki do każdej jednej dziury w windowsie? XDDDD
  • Odpowiedz