@panparowkazbiedronki: Chodzi o dywersyfikację. Jeżeli padnie Ci telefon, nie masz ani notatek, ani kontaktów, większości swojego życia. Poza tym zaglądając do telefonu po jedną rzecz (np. żeby coś sprawdzić) istnieje duże prawdopodobieństwo, że przy okazji sprawdzisz wiadomości, maila, fb i coś jeszcze. W ten sposób telefon "kradnie" Twój czas realny na rzecz wirtualnego. Wstawiłem tu fragment z artykułu z gazety, który skupia się na właśnie zatracaniu w technologii kosztem realnego
@cder No ale do tego przecież wszystko dąży żeby pomieszać te dwie rzeczywistości ze sobą.Mi to na rękę na przykład.Cała wiedza,kontakty,narzędzia.Wszystko na wyciągnięcie ręki.
@cder: Ale przecież smartfon został po to wymyślony, żeby tej dywersyfikacji uniknąć - cała wiedza w jednym miejscu, mapa pod ręką, bilety lotnicze, kontakty do ludzi, zdjęcia, muzyka, wszystko co potrzebne w kieszeni. Jak chcesz dywersyfikować to nie kupuj smartfona tylko zwykły telefon. Debilny artykuł.
Jeżeli padnie Ci telefon, nie masz ani notatek, ani kontaktów, większości swojego życia
@cder: Problem ten ma oczywiste rozwiązanie - wystarczy zapisywać dane jednocześnie w pamięci telefonu i w chmurze i chyba większość osób tak robi. Dostęp do notatek mam w jakimkolwiek innym urządzeniu podłączonym do internetu przez wejście na docs.google.com, do kontaktów contacts.google.com itp. Mogę inny telefon podpiąć pod to samo konto i z nim zsynchronizować, żeby mieć w
źródło: comment_1EfgTqFw96jhuXQSPvX7rc7JzMxYbH6n.jpg
Pobierz@cder: Problem ten ma oczywiste rozwiązanie - wystarczy zapisywać dane jednocześnie w pamięci telefonu i w chmurze i chyba większość osób tak robi. Dostęp do notatek mam w jakimkolwiek innym urządzeniu podłączonym do internetu przez wejście na docs.google.com, do kontaktów contacts.google.com itp. Mogę inny telefon podpiąć pod to samo konto i z nim zsynchronizować, żeby mieć w