Aktywne Wpisy
Dlaczego tak wielu tutaj zależało, żeby Sigma odpadła?
#mecz
#mecz

johnkashtan +37
Proszę państwa, dostaję wasze podziękowania w listach, telegramach oraz pocztą pantoflową. Jest mi oczywiście bardzo miło, choć jedyne co robię, to nałogowo naduszam zielony krzyżyk przy waszych anonsach. Jednakowoż, jestem zawiedziony jakością podsumowania mojej aktywności na tej oto stronie internetowej. To z kim dyskutuję jest mocno losowe, bo większości tych pseudonimów nie kojarzę, a i dość rzadko komentuję to czym dzieli się QRQ, ale zawsze plusuję. Podobnie to się ma do top
źródło: podsumowanie-2025
Pobierz

Czy może w ogóle lepiej będzie przesiąść się zupełnie i na stałe na 64 bit wersję pythona bo wszystko będzie działało bez problemu?
Czy masz jakiekolwiek doświadczenie z klasyfikowaniem obrazów?
@Dar_Q: Troszeczkę. Zakładam, że mówimy o sieciach neuronowych. Na high-endowej maszynie 5 lat temu (i7 + jakieś mocne Quadro) prosty MNIST na CPU dawał radę. Przy bardziej skomplikowanych klasyfikacjach (dane tekstowe, w kawałkach po 2048 bajtów) niestety CPU był około 100x wolniejszy od GPU (jeden etap trwał ponad dzień vs 15 minut).
400x400px to nie jest niewielki obraz - raczej w okolicach średniej
Każdy sprzedający ma jakiś określony styl, kolorystykę tworzenia swoich miniaturek produktów i na tej podstawie można rozróżnić sprzedających ale i w jakiś tam podstawowy sposób podzielić produkty na grupy.
Zobaczcie na załączoną fotkę. Są tam 3 produkty, załóżmy, że każdy z nich jest
źródło: comment_lfz4zfujwIR8YHebC1jBEQB7RxiU8SAV.jpg
Pobierzźródło: comment_ONunhNH0MePkn3R03tUrLcYFMvQ9cnmR.jpg
Pobierz