Obojętnie jaka aplikacja na innym komputerze jest wykrywana jako potencjalny wirus. Czytałem że trzeba certyfikację robić, ale do każdej gównoaplikacji trzeba żeby dało się to komuś pokazać? Chodzi mi o apki WinForms/WPF.
@JakTamCoTam: wyjątku w windowsdefenderze owszem, ale nie chcę żeby traktowało to jako wirusy jakieś.
W ustawieniach kombinowałem i oznaczyłem wszystkie pliki jako bezpieczne, u mnie i u brata np nic nie pokazuje ale za to już u znajomego jest trojanem.
@Sorn: zrobiłem prostą apkę dla testów, nawet bibliotek zewnętrznych nie instalowałem a i tak mi to wirusuje. Rozumiem czyli że tak nie powinno być i to coś u mnie?
@Dzolejro: Nie tylko u Ciebie, robiłem prostą apkę znajomemu i ten sam problem. Ale że używaliśmy tego tylko ze 2-3 razy i sami to po prostu dodaliśmy wyjątki w av. Szkoda było czasu żeby z tym walczyć więc rozwiązania innego prócz certyfikacja nie znam.
@Dzolejro kompilując zwyczajnie aplikacje czy to forms czy wpf nigdy nie miałem takiego problemu. Tylko używając dotfuscatora spotkałem się z tym problemem. Może w opcjach kompilatora masz włączone jakieś opcje do optymalizacji lub zaciemniania kodu. Próbowałeś przywrócić ustawienia domyślne kompilatora?
@Sorn: próbowałem w sumie wszystkiego co znalazłem i to co wypisałeś też. Nie używałem dotfuscatora, w prefach ustawiłem że apka jest trusted itp. Obecnie już nie wykrywa jako wirus ale czasem blokuje jako "z nieznanego źródła".
No ale problem częściowo rozwiązany, pewnie cert by rozwiązał całkowicie
Mirki, jak zrobić żeby windows nie traktował aplikacji jako wirusa?
Obojętnie jaka aplikacja na innym komputerze jest wykrywana jako potencjalny wirus. Czytałem że trzeba certyfikację robić, ale do każdej gównoaplikacji trzeba żeby dało się to komuś pokazać? Chodzi mi o apki WinForms/WPF.
Poratujcie jakimś rozwiązaniem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W ustawieniach kombinowałem i oznaczyłem wszystkie pliki jako bezpieczne, u mnie i u brata np nic nie pokazuje ale za to już u znajomego jest trojanem.
Kaspersky mi kiedyś blokował takie aplikacje.
Próbowałeś przywrócić ustawienia domyślne kompilatora?
No ale problem częściowo rozwiązany, pewnie cert by rozwiązał całkowicie