Aktywne Wpisy
marta-mac +21
Pewien „Fachowiec” Zrobił takie oto schody.
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem
źródło: 467123301_470314642220096_5580321517219690589_n
Pobierz
Makowiecky +297
Odkąd zamieszkałem na wsi nic nie w-----a mnie tak bardzo jak wieśniaki. Nie zrozumcie mnie źle, nie chodzi mi o to że ktoś ma gospodarkę i od rana do nocy n----------ą traktory - to normalne. Ale Ci ludzie są czasem gorsi niż zwierzęta.
Punkt selektywnego zbierania odpadów komunalnych (PSZOK) jest u nas w gminie darmowy i dostępny dwa razy w tygodniu. Nie przeszkadza to tym ludziom na wyrzucanie świetlówek w lesie 600
Punkt selektywnego zbierania odpadów komunalnych (PSZOK) jest u nas w gminie darmowy i dostępny dwa razy w tygodniu. Nie przeszkadza to tym ludziom na wyrzucanie świetlówek w lesie 600
źródło: 1dd029f9-40e3-4a62-b8d3-f8e2df935d6b
Pobierz

Nigdy nie miałem z drukarką 3d do czynienia (zawsze zlecałem druk), chciałbym na niej drukować prototypy "pudełek/boxów" i jakieś pierdoły. Wiem że mogłem kupić lepszą, myślę że na początek to wystarczy.
Jakieś porady, ostrzeżenia dla świeżaka? Widziałem na filamch że smarują czymś stół, czy powinienem tez smarować? Czym?
#druk3d #drukarki3d
Przykład: 3 miesiące temu kupiłem drukarkę adresów Brothera na Amazon, jakiś czas temu się z-----a i potrzebowałem jak najszybszej zamiany/naprawy. Napisałem do Brother że nie drukuje i daje błąd XXX, po 2 dniach hindus odpisuje "wydrukuj testową stronę" - no to odpisuję przecież nie drukuje... po dwuch dniach pisze "sory, takie procedury"
Niczym nie smaruje, czasami przejadę tylko spirytusem.
Na początku miałem 195/60 stopni, ale czasami się potrafiło odkleić. Teraz daje 210/65 pierwszą warstwę, następne 200/60 i nic się nie odkleja. Po wydruku nie siłuj się z materiałem, żeby go od stołu odkleić. Odczekaj spokojnie kilkanaście minut aż stół wystygnie - samo odejdzie.
W samym sprzęcie również możesz w każdej chwili zmienić temperaturę (TEMP)
źródło: comment_mlDuoGBu3V1to5mvCDEoQngjcw323AH2.gif
PobierzJeśli tak to proszę o link :)
źródło: comment_Vs5f21rSfv44CQDpooa6VgJeZ97brIb9.jpg
PobierzMam w koszyku TEN EGZEMPLARZ.
Podoba mi się w tej drukarce ta podstawa do której przywiera wydruk (Ultrabase) wg. opinii na internecie jest to całkiem dobry selling point i chińczyki mnie tym właśnie urzekły.
Ostatnio coraz częściej ludzie pytają właśnie o tą podstawkę czy jest dodawana do drukarek, jestem ciekaw czy w Twoim egzemplarzu się ona znajduje. :)