Wpis z mikrobloga

@zakopiak: co nie czyni go złym, ja czasami opisuje sobie zmienne po polsku bo łatwiej mi się połapać w kodzie kiedy po dłuższym czasie do niego zaglądam. To tylko nazwa zmiennej nie ma wpływu na działanie czy cokolwiek poza wygodą dla autora oraz potencjalnych polskich programistów czytających kod.
  • Odpowiedz
@Nicescroll: Ciekaw jestem, czy pracujesz jako programista, skoro używanie zmiennych po polsku jest dla Ciebie całkiem normalne i akceptowalne ( ͡° ͜ʖ ͡°) A może to JanuszAjTi Corporation Sp. z ograniczeniem umysłowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marciner: W dupie z nazwami zmiennych. Serio. Tam jest sterowanie logiką na podstawie widoczności elementów w drzewie dom... że już nie wspomnę o jakimkolwiek wydzieleniu logiki od widoku, czy też w ogóle jakimkolwiek uporządkowaniu czegokolwiek. Przy tym nazwy zmiennych to pierdoła.
  • Odpowiedz
@Nicescroll: Dla mnie jaki polskiego programisty, język polski w kodzie utrudnia jego czytanie. Skoro składnia samego języka jest w języku angielskim, to najwygodniej jeśli cały kod również taki jest. I jeszcze te pomieszane nazwy typu is_bilet_rodzinny.

Aż boję się zapytać jak wygląda gorszy.

@Scharnvirk: No przecież są jakieś funkcje, a mogło ich nie być... ( ͡° ͜ʖ ͡°) A zmienne mogły nazywać się
  • Odpowiedz
@marciner: Jak znam życie "programujesz" od 2 lat i po kilku tutorialach z youtuba jesteś pewien swojej racji oraz nieomylności, normalny syndrom debila wedle schematu #pdk.
W życiu takich pajaców omijam więc i tutaj cie oleję.
  • Odpowiedz