Wpis z mikrobloga

Witam

Mamy termin rozliczeń , mam dość sporą wiedzę w tym temacie także sposobów na uniknięcie opodatkowania , z racji że nie jest to prosty temat o zajmie mi z dzień pracy, najpierw chciała bym zapytać czy będzie wogole zainteresowanie .
#prawo #podatki #pytanie #pit #finanse
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janusz_umyslowy: nie kolego, jest różnica miedzy UNIKANIEM opodatkowania a optymalizacją podatkową (wbrew temu co można znaleźć na polskiej Wikipedii) ale są to granice bardzo płynne. Nie są to jednak terminy tożsame. Orzeczenia SN i interpretacje MF dotyczą OPTYMALIZACJI, są to jednak kwestie mniej prawno praktyczne a z pogranicza teorii prawa. Także spoko, można nawet mieć inne zdanie co do tożsamości tych pojęć. To, że osoba nie musi zmierzać do nałożenia
  • Odpowiedz
mam dość sporą wiedzę w tym temacie także sposobów na uniknięcie opodatkowania

@dluga_pauza: opodatkowania się nie unika, tylko opodatkowanie się optymalizuje, jak masz taką wiedzę to też wiesz, że nie ma dwóch takich samych przypadków i nie ma uniwersalnych rozwiązań, rozwiązania szyje się na miarę, minus i zakop, elo
  • Odpowiedz
@dluga_pauza: jak dokladniej odliczyc ugle za internet? w ktorym polu musze wpisac te 760zl?
Zawsze jak wypelnialem przez e-deklaracje to mialem tylko jeden dochod i bylo to dosyc proste, a teraz pomysallem ze odlicze sobie tez za internet i potrzebuje pomocy :U
  • Odpowiedz