Wpis z mikrobloga

Czy jest ktoś tutaj po korekcji ustawienia przegrody nosowej?

Czy faktycznie jest znaczna różnica w oddychaniu (uczucie jak po xylometazolinie ( ͡º ͜ʖ͡º)?) mniejszej tendencji mówienia przez nos? Zawsze myślałam, że mam problem z zatokami (polipy) jednak na RTG nie wyszły żadne zmiany mające znaczący wpływ. Laryngolog powiedział, że krzywa przegroda może powodować częste infekcje zatok I przez to ból

I trochę #feels XD
Praktycznie codziennie mam zatkany nos, często musze odkrztuszać rano to co mi zalega w gardle, suchość w jamie ustnej itp itd

#lekarz #medycyna #leki
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Bardzo możliwe, na pewno to też ma wpływ. Jednak myślę, że problem jest trochę szerszy. Do tego mam alergie, ale w końcu jestem umówiony na wizyte do alergologa.
  • Odpowiedz
@zustriczi: Dobry alergolog i jechane. Jestem po nastawianiu nosa i to niewiele zmienia. Sprawy polipowe też należy rozwiązać, a to się wiąże zazwyczaj z nieprzyjemnym zabiegiem usuwania. Zmień lekarza, wysluchaj innej opinii, skonfrontuj to co wiesz z tym co powie i bedziesz miał rozwiązanie
  • Odpowiedz
@zustriczi: To zależy, jak nie masz krzywej przegrody to po c--j ja prostowanie xD Mój niebieski miał przegródę w wielkie C i praktycznie cały czas silnie ograniczona drażność. Zabieg robiony u najlepszego lekarza jakiego polecili mi koledzy po fachu i teraz jest jak nowo narodzony, zupełnie inna jakość życia. Wszystko zależy od wady i umiejętności laryngologa.
  • Odpowiedz
@zustriczi: Miałem spory problem z zatkanym nosem i zatokami, zwłaszcza zimą. Jestem alergikiem ale to raczej inne objawy typu piekące oczy i katar w okresie wiosennym (pyłki itp). W tamtym roku miałem duży problem zimą, codziennie ból głowy, zapalenia zatok, bez antybiotyku ani, rusz nie do wyleczenia.

Poczytałem trochę, w pracy siedziałem obok grzejnika, poprosiłem o nawilżacz, drugi kupiłem do domu. W tym roku spokój, nos nie jest zatkany, głowa
  • Odpowiedz