Wpis z mikrobloga

@fantasmag0ria: co jest na osi X wykresów? bo ciekawi mnie to, że pomimo że pomiary rozrzucone - to na wszystkich metodach masz tak samo mniej więcej powtórzoną "falę" wyników - czyli coś jest krzywo, ale co ;)

Btw mam też tego klocka, i faktycznie w pojedynczym teście w jednym punkcie wychodzi dobrze. A jak ma mi pracować drukarka z korektą - to wychodzą bzdrury. Podejrzewam że choćby naprężenia na sprzęgle
  • Odpowiedz
Najpierw włączyłem 3-point bed leveling w Marlinie. Mam szkło więc powinien wystarczyć. Puszczam jakieś testowe wydruki i za każdym razem pierwsza warstwa była koszmarna. Albo drukowało się w powietrzu albo głowica ryła stół.

@fantasmag0ria: Hmm, używam chyba nawet tego samego chińskiego BLToucha i nigdy nie było z tym problemów. Przed drukiem robię 9 pomiarów i nie pamiętam kiedy ostatnio musiałem zmieniać offset czy ruszać stół :p
  • Odpowiedz
@fantasmag0ria: Ja aż tak nie testowałem tego czujnika, ale jedyne z czym mam problem to zawsze w jednym rogu dysza jest za wysoko. Nie tak za wysoko, że psuje kompletnie pierwszą warstwę, ale jest to zauważalne. Zazwyczaj nie drukuję w tamtych rejonach więc przez ostatnie kilkanaście wydruków tylko psikam stół i pierwszą warstwę mam spoko. Jak będę miał chwilę i powiesz mi jak mam potestować to mogę przetestować swój 3DTouch.
  • Odpowiedz
@kurvvawszystkozajete:
musisz ustawić 'DEBUG_LEVELING_FEATURE' w marlinie,
potem odpalasz drukarkę, wysyłasz M111 S247 a potem G28 i G29. Marlin zacznie srać na konsole wszystko co robi a na koniec wypluje coś w stylu (tu dla bilinear czyli n(=9) pkt w formie siatki:

Bilinear Leveling Grid:
0
  • Odpowiedz