Wpis z mikrobloga

• 1416
-16°C a ja sobie siedzę w aucie pod żłobkiem od 3:40 bo dzisiaj pierwszy dzień rekrutacji a liczy się kolejność zgłoszeń. Elo.
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dolan: @TSP89: @normanos: brak systemu elektronicznego trzeba osobiście. W przypadku żłobka kolejność zgłoszeń i miejsc jest sporo ale jeszcze startowałem do projektu unijnego "Dziecko do żłobka, mama do pracy". Tam jest system punktacji ale kolejność zgłoszeń ma znaczenie jak nie jesteś samotną matką czy dziecko nie jest niepełnosprawne.
  • Odpowiedz
patolka daje +milion punktów do żłobka

@Dolan:
Najlepiej wielodzietna rodzina, starzy bezrobotni + ojciec niebieska karta xD

Jak sobie pomyśle ze moje dziecko miałoby być z takimi w grupie, to już wole przepłacać xD
  • Odpowiedz
  • 10
@piterek to super, że się udało. Niestety ten system punktowy, też ma swoje wady. Np. w Warszawie dostajesz punkty, z racji tego, ze jesteś samotną matką. A faktycznie żyjesz z kimś bez ślubu.
  • Odpowiedz
  • 12
@piterek stalismy tak kiedys w kolejce przez tydzien jak UE doplacala do wymiany piecow z weglowych na ekogroszek. Srodek zimy, kolejka pod urzedem miasta i co pare godzin wychodzil urzedas i czytal liste obecnosci, kogo nie bylo - wypadal.
Upodlony narod
  • Odpowiedz
  • 8
@Dolan xD ale pamiętaj, że tu nie chodzi o rodziców, ale o dzieci. Lepiej dla rozwoju dziecka z patologicznej rodziny będzie, gdy więcej czasu spędzi w żłobku, a nie przy rodzicach patusach. Na pozór może to być oburzające, ale wystarczy się nad tym zastanowić.
  • Odpowiedz