Aktywne Wpisy

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jako rozowa mam pytanie do facetow - co moze oznaczac to, ze chlopak po przyjezdzie do domu siedzi w aucie jeszcze srednio z 15-20 minut? Nie zawsze ale 8 na 10 przyjazdow tak wyglada. Pytalam go dlaczego tak robi to mowi, ze "czeka az ostygnie" ale nie pamietam co dokladnie. Nie wydaje mi sie to prawdopodobne bo to zwykly samochod bez super silnika ani wyposazenia. Robi tak gdzies
Jako rozowa mam pytanie do facetow - co moze oznaczac to, ze chlopak po przyjezdzie do domu siedzi w aucie jeszcze srednio z 15-20 minut? Nie zawsze ale 8 na 10 przyjazdow tak wyglada. Pytalam go dlaczego tak robi to mowi, ze "czeka az ostygnie" ale nie pamietam co dokladnie. Nie wydaje mi sie to prawdopodobne bo to zwykly samochod bez super silnika ani wyposazenia. Robi tak gdzies
Komisarz_ +278

![POZNAŃ: 106 lat temu wybuchło Powstanie Wielkopolskie [ZDJĘCIA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/bc9f7761ca12bd88b72260d4035d87b8b4701d2be59815fb05b42aa905bc676b,q80.jpg)

Mam taki kawałek kodu:
while(name[i] != '\0')m_name[i] = name[i++];Chciałem zrobić inkrementację w ten sposób (i to int zainicjalizowany przed pętlą zerem), ale wpisuje mi w m name jakieś śmieci oprócz prawidłowych danych. Czego tu nie rozumiem?
"name" to const char, załóżmy że "Miro", więc dla i = 0 warunek pętli jest spełniony, a więc m name[0] = name[0], zmienna i powiększona o 1.
#programowanie #jezykc #cpp #naukaprogramowania
Komentarz usunięty przez autora
name[0], ale wpisuje to już dom_name[1], bo w międzyczasie zinkrementowałoi.Lepiej napisz:
while (name[i] !=i++przenieś dalej, tak jak @glonstar zasugerował).Ale zamiast się zbędnie męczyć użyj
std::string@bambosze_babuni: name nie jest tablicą, jest to argument typu const char* przekazywany do funkcji
@glonstar: chyba jest tak jak mówisz, przypisuje do
m_name[1]. Tą drugą wersję z inkremenacją po przypisaniu znam, tylko chciałem przetestować inkrementacje w indeksie, widziałem to kiedyś w książce o C od KRdzięki wszystkim