Aktywne Wpisy
JulianGangol +433
Slyszeliscie o smiertelnym pobiciu chlopaka 16 letniego przez jego 4 rowiesnikow w Zamosciu. W zajsciu bralo udzial 3 chlopakow i jedna dziewczyna. Jaki byl powod tego, ze typek zostal przez nich skatowany? Otoz:
Jeżeli chodzi o powód ataku na 16-letniego Eryka, śledczy wskazują na rzekome rozpowszechnianie przez niego pomówień wobec jednej z zatrzymanych osób. Jak ustaliliśmy, mowa tu o nastolatce, które była świadkiem podbicia. W jej przypadku po przesłuchaniu została ona zwolniona.
mial85 +12
Miejsce: wrocławski Rynek. Koleżka zmierzał w ubiegłą sobotę na piwko ze mną do Hecy, lecz niestety nie udało mu się dotrzeć. Po drodze wyrzucił puszkę do Odry z Mostu Uniwersyteckiego, co widziało czujne oko obrońców prawa. Wchodząc na Rynek za winklem Przejścia Uniwersyteckiego na Placu Uniwersyteckim bez żadnego uprzedzenia został sprowadzony do parteru przez ,, obrońców prawa'' ( w pierwszym momencie nawet nie wiedział, że jest to Policja), po czym na siłę chcieli go wpakować do radiowozu. Próbował się dowiedzieć, o co chodzi, za co jest zatrzymany. Lecz usłyszał, że skoro nie chce wejść po dobroci to ,,wejdzie siłą ''. Dostał gazem łzawiącym w twarz, skuli go w kajdanki i zapakowali do samochodu. Wylegitymowali go, po czym zawieźli go na izbę wytrzeźwień. Kolega nie był pijany, pił coś wcześniej w domu.
Moje pytanie brzmi: Co można zrobić w tej sytuacji? Póki co jest wezwany na Trzemeską by dostać mandat za zaśmiecanie i utrudnianie wylegitymowania. W jaki sposób można próbować egzekwować sprawiedliwość ? Wiem, że można zażądać protokołu zatrzymania i złożyć skargę na sposób zatrzymania.
#wroclaw #policja #mandat #pytaniedoeksperta #prawokarne #trzemeska
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez moderatora
@TripBTW: Został w ogóle sporządzony protokół zatrzymania? (W takich wypadkach policja zwykle twierdzi, że to nie było zatrzymanie, tylko doprowadzenie w celu wylegitymowania). Niezależnie od tego, można złożyć skargę, tylko to powinien najlepiej napisać adwokat. Jeśli sąd uzna, że zatrzymanie było nieprawidłowe, można się domagać odszkodowania.
To nie jest sprawa polityczna
Proponuje za #!$%@? takich idiotyzmow sztum i codzienne gwalty analne.
Chlopak #!$%@? z ta puszka ale nie zmienia to faktu ze powinni go od razu zatrzymac i normalnie wylegitymowac a nie zachowywac sie jak jakies #!$%@? zwierzeta.
najwazniejsze pogrubilem. Na razie mamy zeznania kumpla wykopka. Czy nie stawial oporu to nie wiadomo. Wiadomo natomiast, ze kazdy zawsze probuje sie wybielic ile sie da...
Miałem kiedyś sytuację na Jana Pawła, przechodził na czerwonym i wyrzuciłem szluga do studzienki, widzi mnie radiowóz i na sygnale za mną, koniec końców dostałem gazem i pojechałem na komendę, mandatu nie przyjąłem, 600 proponowali za zaśmiecanie i przejście na czerwonym, byłem trzeźwy, pewnie pojechałbym na izbę gdyby było inaczej, sprawa trafiło do sądu i dostałem 100 grzywny
Komentarz usunięty przez autora
@Alasthor: i właśnie o tym policjanci niestety zapomnieli, a pomysł zacny, gratuluję (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@TripBTW: A bo nie wiedział za co jest zatrzymany XD
Przez to zdanie można się domyślić że koleżka cwaniakował, czego efektem było sprowadzenie do parteru. Całego zdarzenia na pewno nam nie opowiesz, bo trzeba kręcić aferę, on może tobie wszystkiego też nie powiedział, ale mało któremu policjantowi chciałoby się gdzieś w jakimś zimnie biegać i #!$%@?ć z patolą, to też obstawiam,
@TripBTW: zapłacić mandat i nie zachowywać się jak zwierzę kolejnym razem ¯\_(ツ)_/¯
jakoś na co dzień nie widuje się, żeby policjanci rzucali się z gazem i pałami na staruszków przechodzących na czerwonym czy na pijących browary nad rzeką. Im też by się nie chciało odstawiać takich wygibasów, jeszcze by im brzuszki zmalały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak twój
@TripBTW: moim zdaniem tu moze tkwic clue programu, bo oni tak o za bezdurno na wytrzezwialke nie woza.
Nie wiem jak teraz, ale kiedys byla tam pobierana krew do protokolu.
Sposob zatrzymania ujowy i o ile jest prawdziwy i faktycznie DOKLADNIE tak to wygladalo, to jest to powod do wnoszenia skargi.
Tyle ze sam piszesz ze "cos" pil w domu, po drodze
@TripBTW: nauczyć patokolegę życia w społeczeństwie, ewentualnie jeśli to dla niego za trudne złożyć się dla niego na bilet do jakiegoś miłego i odosobnionego buszu.
@stormkiss cytował, ze "Za wrzucenie puszki do wody jest mandat [...] o ile zatrzymany nie stawia oporu."
Serio koles stawialby opor przed mandatem za wyrzucenie puszki w miejsce inne niz kosz? Co to musialby byc za opor skoro uzyli gazu i kajdanek.
Nie zrozum mnie zle - nie bronie goscia ktory #!$%@? puszke do wody bo zdecydowanie nalezy mu sie mandat.
@Andreth:
Ja pierdzielę jaki rak. Sekta. Najlepsza ta deklaracja nieposłuszeństwa... Żaden poważny prawnik nie ma wątpliwości co do legalności ułaskawienia Kamińskiego, ale grzejemy kotleta.
tl;dr
Oni bardzo brzydko mówili na Szanownego Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego, co godziło w godność Państwa!!111 No, my teraz też troszku HEHE jedziemy po Andrzejku, ale wiadomka - tera to co innego xD
Jak można być aż takim hipokrytą?
Plaża prośba
Dobrze, że dostał #!$%@? bo nawet teraz próbuje cwaniakować.