Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#zwiazki #borderline

Jestem #rozowypaski i od 1,5 roku jestem w toksycznym związku. Mam 24 lata. Problem w tym, ze nie umiem go rzucić co jest strasznie dziwne gdyż było w tym czasie z 30 sytuacji w których zdrowa psychicznie osoba by to zrobiła.
Jest egoistą i myśli jedynie o sobie. Chyba się od niego uzależniłam.
Czy ktoś mial podobą sytuację? Mam wrażenie, że niszczę sobie życie.

Iść do psychologa? Jak się oduzależnić? Nie potrafię zerwać...

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
  • 14
@AnonimoweMirkoWyznania:
Hm, ostatnio byłem w podobnym związku, może nie nazwałbym go toksycznym, ale z pewnością sporo rzeczy było nie tak jak powinno. Po rozstaniu poszedłem do psychologa i w sumie razem ze mną stwierdził, że lepiej, że już nie jestem z nią w związku, co zdecydowanie poprawiło moje samopoczucie. Byćmoże w Twoim przypadku jest jeszcze możliwość naprawy, więc spotkanie z psychologiem też mogłoby pomóc. Na Twoim miejscu starałbym się zmniejszyć jak
LubieżnaFranca: "Mam wrażenie, że niszczę sobie życie. "

ty sobie niszczysz zycie dzien za dniem tym borderline i jeszcze innym, taka to jest prawda. nie slucham borderek bo wiem jak za skore zajsc umiecie. zer owspolczucia patologicznym kłamcom, manipulatorom, stosujacym przemoc psychiczna. jestes wcieleniem zła, choc sadzisz ze taka wrazliwiutka jestes

Zaakceptował: sokytsinolop}
OP: @xtal własnie nie pomaga :D W tym tkwi problem.
@Hans_Olo @marseel @niedlapsa On ma bordera. Depresja+ stany lękowe. Nie chce się leczyć pomimo, że ciągle obiecywane to było. Są momenty w których wpada w taki szał, wyzywa i nie odzywa się 3-4 dni? To jest normalne? Gdzie w tych dniach mamy mnóstwo planów. Trzeba wszystko odwoływać, bo on się obraża. Nawet nie wie za co. Jego argumenty totalnie są nielogiczne.
Są momenty w których wpada w taki szał, wyzywa i nie odzywa się 3-4 dni? To jest normalne?

@AnonimoweMirkoWyznania: Normalne dla bordera który nie chce podjąć leczenia. Nic z tego związku nie będzie. Usuń go jak najszybciej z życia. Zakochałaś się w osobie która nie istnieje, i szkoda że zmarnowałaś tyle czasu
@AnonimoweMirkoWyznania: Niezależnie od tego co zrobisz, współczuję Ci, bo jest czego. Jeśli z nim zostaniesz, będziesz leciała na dno. Jeśli zdecydujesz się na zerwanie, prawdopodobnie będzie to droga przez mękę, bo nie, nie poczujesz się z dnia na dzień wolna. Bycie z borderem/osobą niezrównoważoną emocjonalnie jest jak narkotyk. Wiesz, że to gówno, ale #!$%@? ciężko się wyrwać, a i tak skutki odczuwasz latami.