Wpis z mikrobloga

bitcoin sie nie skaluje

@bryndzel94: Nie skaluje się, ale działa. Nie wszystko na raz.
Jak będzie jakaś kryptowaluta, która jest zdecentralizowana, działa i się skaluje, to pewnie zajrzę. Na razie musimy wybierać z ograniczonego zakresu zalet.
  • Odpowiedz
@pawlo74: giełdom nie zależy na niskim fee użytkowników. Nie wiadomo czemu. Ostatnio jakaś giełda chciała ponad 150zł za transakcję :O Niektórzy zmuszeni są wtedy hodlować na giełdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MysGG: ja też jestem zmuszany do trzymania na giełdzie co mnie przeraża i to nie tylko domena takich amatorów jak bitmaszyna ale to samo jest na bitstampie, który ma na szczęście chociaż segwit. Może kiedy pojawią się giełdy na LN to coś zmieni się wreszcie?
  • Odpowiedz
@pawlo74: mam taką teorię, że giełdy nie chcą niskiego fee, żebyś kupił i u nich te bitcoiny trzymał. Jak ktoś ma środki na giełdzie to chętniej będzie się bawił w spekulację co nakręca wolumen.
  • Odpowiedz
mam taką teorię, że giełdy nie chcą niskiego fee, żebyś kupił i u nich te bitcoiny trzymał. Jak ktoś ma środki na giełdzie to chętniej będzie się bawił w spekulację co nakręca wolumen.

@MysGG: Albo chcą, żebyś zostawił bitcoiny i ewakuował się inną drogą.

Niskie opłaty to też dobra droga dla nich, bo wtedy by mieli większe obroty na arbitrażu na przykład.
  • Odpowiedz