Wpis z mikrobloga

Mirki, ktoś może używa Ryżena do #programowanie? Za niedługo chcę sobie sprawić #pcmasterrace do grania i developerki (vagrant, docker). Gdzieś trafiłem opinie, że ryżen nie jest za pan brat z #docker (potrafi odwalić) i tak zacząłem się zastanawiać. Myślicie, że ryżen to dobry wybór czy lepiej dopłacić i iść w i7-8700K
#ryzen #intel #komputery #programista15k
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szary-obywatel: przesiadłem się z i5-3210M na Threadrippera 1920x, więc porównanie Intel vs AMD byłoby bez sensu. Tak, używam na co dzień od października i nie ma żadnych problemów z wirtualizacją (z dockerem też nie, ale to nie jest wirtualizacja).
  • Odpowiedz
@Glibnes: jak dla mnie Threadripper to byłby lekki overkill, w sumie nie wiem jak bym wykorzystał jego potencjał ( ͡~ ͜ʖ ͡°). Ale skoro nie ma problemu z wirtualizacją (Vagrant) czy Dockerem, to chyba zdecyduje się na Ryzena. Jeszcze mam trochę czasu, ale warto się orientować
  • Odpowiedz
@szary-obywatel ja mam 3000, poszło na 2666, ale niezbyt stabilnie. Mało jest przetestowanych zestawów 32Gb, a dostać jeszcze trudniej. Wziąłem, co było w sklepie z nadzieją że się uda. Będę miał czas, to posiedzę nad timingami, ale na tą chwilę chyba nie widzę potrzeby.
  • Odpowiedz