Wpis z mikrobloga

Mireczki potrzebuje pomocy w #it #siecikomputerowe
Mam router linksys rt-3200acm. Posiada AC i USB 3.0
Do niego mam podłączony dysk i problem polega na tym, że gdy chce wysłać plik z telefonu (OnePlus 5t) to wysyłanie z telefonu mam 1 M/s. Oczywiście łączę się po sieci 5ghz. Da się to jakoś przyspieszyć?
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@nalej_mi_zupy chyba smb bo wysyłam przez file comander i wchodzę przez sieć lokalna. Mogę się zbłaźnić ale nie wiem jak sprawdzić ale na dysk mam włączony również ftp
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Właśnie nie mam komputera połączonego po kablu tylko po wifi. Tylko telewizor jest połączony kablem. Zaraz podłączę skrzynkę i sprawdzę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nalej_mi_zupy dobra dałeś mi misje na niedzielę. Ściągam głównie przez http z rapideo. Boje się jedynie że mogę się nie odnaleźć na opensource bo nie miałem do czynienia z tymi systemami. Który polecasz dd-wrt czy openwrt?
  • Odpowiedz
@MkD1337: dd-wrt ma przyjaźniejszy interfejs www do "wyklikiwania" podobny do starych linksysowych. OpenWRT ostatnio zrobiło rebranding na LEDE. Podobno z twoim routerem lepiej działa LEDE. Poczytaj sobie na forum openlinksys.info.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nalej_mi_zupy ciężko wgrać lede? Ogólnie to nie robiłem nic za pośrednictwem SSH i ogólnie z Linuxem średnio ze mną. Czy wystarczy wgrać system jak zwykły oem. I w razie czego jak wrócić na OEM.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nalej_mi_zupy zainstalowałem lede skonfigurowałem Internet i mam go po kablu ale gdy chce połączyć się z siecią wifi to telefon nie pobiera adresu IP. Gdzie popełniłem błąd?
  • Odpowiedz