Aktywne Wpisy

dontwolf +636
Część druga bitwy. 4 minuty znamienitej zabawy. Rumińskie pięści vs miętki rogal.
Byłoby szybciej jakbym zrobił szybciej. Cześć trzecia będzie może za pół roku
#heheszki #rumun #crossmemizm #blender
Byłoby szybciej jakbym zrobił szybciej. Cześć trzecia będzie może za pół roku
#heheszki #rumun #crossmemizm #blender

HondaCivic +26
#alkohol #narkotykizawszespoko czy wy też pod wpływem alkoholu najbardziej lubicie ze tak to nazwę kręcić bardache demolować osiedle itd hah ja wam powiem ze uwielbiam to po prostu się nabzdryngolic i rozkręcić jakąś awanturę i właśnie nie mam na myśli krecenia awantury ze chodzić zaczepiać ludzi tylko rozyeèbac coś? Szukam ludzi z tym samym hobby

Jak kupujesz jakiekolwiek urządzenie od uber karty graficznej po spieniacz do mleka z biedry za 10 zeta to jest w tym instrukcja obsługi. Choćby był jeden przycisk i jedna bateria AAA to będzie instrukcja w kilku językach + obrazki. Ale jak idziesz do zoologicznego i kupujesz zwierzaka, to nie dadzą ci żadnej broszury mówiącej o tym jak postępować i jak karmić tę żywą kulkę futra którą dzieciak sobie wymarzył. Nic. Ewentualnie, jak nie będzie kolejki do kasy, to Ci sprzedawca powie żeby pamiętać o świeżej wodzie. No super!
I później widzisz u ludzi te świnki morskie poupychane w klatkach dla chomików w których są kołowrotki, jakieś wapienka, jakieś kolby miodowe, słyszysz, że dostają garść siana raz na tydzień i nie wiesz czy zacząć płakać czy może od razu lać po mordzie ale w sumie nie wiesz czy właściciela ignoranta czy tych co sprzedają zwierzaki jak bombonierki wedlowskie.
Dlaczego nie ma jakiegoś nakazu dołączania broszur informacyjnych do zwierzaków? Dlaczego sklepy zoologiczne funkcjonują jak kioski i różnią się od nich tylko towarem? (╯︵╰,)
#swinkamorska #handel #zalesie #patologia
A gdyby zmienić świat? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pomyśl jakby można to rozwiązać, choćby lokalnie. Opisz zjawisko w jakimś poście, zrób znalezisko i zachęć mirków do akcji - w końcu wypok potrafi atakować z rozgłosem - jak z willia karpatia - więc i może tutaj
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_Z9Q5nmZtBOszqQhIJBNfnUBycvwoS5Py.jpg
PobierzNie mogłam spać potem, nie wierzę, że takie rzeczy są legalne w Europie!!!!
@Gimbazjon303: o, tu masz dobry przyklad tej empatii :)
I niby taki spec a nie wie, że nie ma takiego zwierzęcia jak świnka morska.
źródło: comment_TaC9v0N2TjdCiXVnzo1CwebommIo7LJo.jpg
PobierzMyszy, chomiki czy myszoskoczki są fajne, ale niestety ich znakomita część ginie tragicznie i w męczarniach.
Zagłodzone, potrute, zadeptane, zgniecione, zasuszone lub zamarznięte na balkonie.
Statystyk oczywiście nie prowadzę, ale jakbym miał strzelać to ze starości to może jeden na 10 takich gryzoni umiera.
Nie mowie nawet o umyślnych działaniach jakiś sadoli. Kupowane są głównie dla małych dzieci i stąd taki ich los. Wystarczy pogadać ze znajomymi to każdy zna jedną albo i kilka
https://haynes.com/en-gb/baby-manual
źródło: comment_bllsqzIoBeqP3OaueHHacDO36AS5Ohbu.jpg
PobierzJa tez kiedyś trzymałam, pierwszego chomika. Lata 80te i nie było w zoologu w moim miasteczku nic innego "polecanego" do chomika niż akwarium. Kuzynki tak samo trzymały.