Raport 1! Dzisiaj Łajka zaliczyła pierwszy porządny spacer (około 45 minut), przed wyjściem z osiedla zapierała się i nie chciała iść, ale jak opuściliśmy jego granicę + dostała masę smakołyków na zachętę chodziła na smyczy prawie idealnie (prawie bo dalej włazi pod nogi i trzeba uważać żeby nie zgarnęła z buta ( ͡°͜ʖ͡°)). Chodziliśmy po spokojnej drodze na strefie rekreacyjnej więc nic jej nie rozpraszało, przy okazji poczyniła pierwsze kroki do oswojenia się z rowerzystami.
Oprócz powyższego uznałem, że skoro zna komendę "siad" to trzeba pójść krok dalej i poprosić o łapę! Wcześniej kiedy próbowałem ją przekonać techniką "trzymam jedzenie i jak położysz mi na ręce łapę to dostaniesz" nie kumała i tylko gryzła mi palce, ale świeże powietrze chyba ją zachęciło bo w końcu załapała i prosi łapką za każdym razem (。◕‿‿◕。)
Teraz śpi wymordowana, pierwszy raz widzę ją tak spokojną, ale wracać nie chciała XD
A żeby nie było tak różowo to dzięki niej było trzeba rani obciąć kolejnego już liścia z kwiatka w pokoju gościnnym ( ͡°͜ʖ͡°)
Zapraszam do obserwowania tagu >> #naukalajki - jak jesteś równie zielony w posiadaniu psa to może coś wyciągniesz z moich zmagań ( ͡°͜ʖ͡°)
poprosić o łapę! Wcześniej kiedy próbowałem ją przekonać techniką "trzymam jedzenie i jak położysz mi na ręce łapę to dostaniesz" nie kumała i tylko gryzła mi palce, ale świeże powietrze chyba ją zachęciło bo w końcu załapała i prosi łapką za każdym razem
@ChichyKun: komenda potrzebna w eksploatacji psa jak świni siodło. Ćwicz waruj/leż, zostań a nie takie p--------o.
@deptacz_gnoju: Komenda przydatna bo uczy psa... nauki komend. Uczę ją tak naprawdę wielu rzeczy na raz- teraz siada jak jej karzę, ćwiczę z nią żeby w tym siadzie wysiedziała jak odejdę, Mam tego psa drugi tydzień, jak na taki czas ładnie kuma
Dzisiaj Łajka zaliczyła pierwszy porządny spacer (około 45 minut), przed wyjściem z osiedla zapierała się i nie chciała iść, ale jak opuściliśmy jego granicę + dostała masę smakołyków na zachętę chodziła na smyczy prawie idealnie (prawie bo dalej włazi pod nogi i trzeba uważać żeby nie zgarnęła z buta ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Chodziliśmy po spokojnej drodze na strefie rekreacyjnej więc nic jej nie rozpraszało, przy okazji poczyniła pierwsze kroki do oswojenia się z rowerzystami.
Oprócz powyższego uznałem, że skoro zna komendę "siad" to trzeba pójść krok dalej i poprosić o łapę! Wcześniej kiedy próbowałem ją przekonać techniką "trzymam jedzenie i jak położysz mi na ręce łapę to dostaniesz" nie kumała i tylko gryzła mi palce, ale świeże powietrze chyba ją zachęciło bo w końcu załapała i prosi łapką za każdym razem (。◕‿‿◕。)
Teraz śpi wymordowana, pierwszy raz widzę ją tak spokojną, ale wracać nie chciała XD
A żeby nie było tak różowo to dzięki niej było trzeba rani obciąć kolejnego już liścia z kwiatka w pokoju gościnnym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zapraszam do obserwowania tagu >> #naukalajki - jak jesteś równie zielony w posiadaniu psa to może coś wyciągniesz z moich zmagań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#naukalajki #smiesznypiesek #zwierzaczki #piesel #pies #psy #bordercollie #zwierzeta i trochę #chwalesie
Wołam też plusujących ostatni wpis ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aloszkaniechbedzie - to dla mnie zaszczyt że nasza Kłocza mirabelka zaplusowała mój post ( ͡º ͜ʖ͡º)
@pcstud @Siaa @drugsorbrain @maad @epic_25 @vundo @matra @nielegalny_imigrant @gorylekto @Finsky @SunnO @magnik1ng @ArRog @krozabalka @rozowy_pasek @chrzrzrz @matixrr @Alprazolam @Canio @CHWDP @karmelkowa @Raissimmi @FrauWolf @malinowydzem @KosmicznyMops @ctx123 @Schneider91 @jurabos @vaunt @NOJA @Gethar__ @vexevir @wyoming @olkawilk86 @Marbarella @ziolo86 @struga @jestemtutylkodlanocnego @bimbeerxx @Ayano @HagbardGodman @Innowierca @MrNice @Dupacabra @jasioo21 @9k49 @rudawiewiora @Nalum @zamzar @diagnoza @kwasix @matildah @panisztygar @kissmybattery @MariuszToNieImie @ama_tor @unknown_nickname @No_Chyba_TY @Runaway @Maaska @zirytowana_plaszczka @PyraPrzeznaczenia @WaniliowaBabeczka @M1xowy
źródło: comment_sfhoW4wbNo6NBYshJ4cBiBWb2RQxXvuY.jpg
PobierzNiech się dobrze chowa.
@ChichyKun XD
no pieseł jest przesympatyczny, oby wam się!
źródło: comment_X25lPDM4lAtHuuxQzA98PWZ4fHVEh7Ya.jpg
Pobierz@ChichyKun: komenda potrzebna w eksploatacji psa jak świni siodło.
Ćwicz waruj/leż, zostań a nie takie p--------o.
@ChichyKun: bordery już tak mają, jedne z bardziej kumatych psów.
Komentarz usunięty przez autora