Wpis z mikrobloga

Miraski, chciałbym kupić sobie dobry kask. To będzie mój pierwszy cały sezon i chciałbym kupić go dla swojego bezpieczeństwa i wygody. Chciałbym kask bez blendy tylko z ciemną szyba na wymianę, ewentualnei fotochromatyczną.
Myślałem nad Shoei NXR albo Arai chaser-x. Co myślicie? Coś doradzicie? #motocykle
edit: Jazda sportowo turystyczna, fajnie jakby był trochę cichy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MalyGrubyKotekzPuszystymOgonkiem: Wentylacja jest bardzo dobra, wyciszenie normalne - zależy od tego czy masz pootwierane wloty czy nie. Pod koniec sezonu przy temperaturach bliskich 0, przy pozamykanych wlotach i założonej kurtynce pod brodą było bardzo cicho. Dużo też zależy od tego czy dobrze dopasujesz rozmiar. Co do skorupy, to NXR ma 4 rozmiary skorupy, jest dobrze. Jedyna wada (którą opisują np. w recenzjach) to odklejający się spoiler z tyłu. Teoria jest
  • Odpowiedz
@MalyGrubyKotekzPuszystymOgonkiem: Nie wiem czy to polityka konkretnego sklepu czy Shoei, ale kiedy kupowaliśmy kask mojej różowej to dostała testówkę na tydzień bez problemu. Koniec końców nie kupiliśmy u nich (Yamaha POLand POSITION), bo nie mieli tego konkretnego rozmiaru i koloru. Nie byli nawet w stanie go sprowadzić, co okazało się bzdurą bo u innego sprzedawcy był do odbioru po 3 dniach...
  • Odpowiedz