Wpis z mikrobloga

Dobra jestem Janusz #himalaizm i #nangaparbat nic nie hejtuje, ale jak to jest z tymi odmrożeniami, zawsze słyszałem że należy odmrożenia owinąć w suchy materiał, na stopy nie stawać...
Jeszcze czytałem że Eli jest w stanie tragicznym nie chodzi i ma poważne odmrożenia, więc myślałem że wygląda conajmniej jak Beck... a tutaj na lotnisku normalnie chodzi, w rękach ma kurtkę...
Po lewej uratowny z Everestu Beck Weathers
Pepperek - Dobra jestem Janusz #himalaizm i #nangaparbat nic nie hejtuje, ale jak to ...

źródło: comment_6yAa3HF3wqlT19Vyfvqcv32mZAhtFpPk.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pepperek: Zdjęcie Revol z wczorajszej akcji ratunkowej. Palce napuchnięte i białe jak u trupa. Miałeś kiedyś okazję przeżyć odmrożenia dłoni w rzeczywistości? Bo ja miałem, więc wiem że ta dłoń wygląda źle. Pamiętaj że dzisiejsze zdjęcia na lotnisku zostały wykonane sporo czasu po całej akcji, po dogrzaniu, pierwszej pomocy nawodnieniu i nakarmieniu.

Nie jest powiedziane że za jakiś czas te palce nie zczernieją

Za dużo filmów, za mało wiedzy żeby
P.....c - @Pepperek: Zdjęcie Revol z wczorajszej akcji ratunkowej. Palce napuchnięte ...

źródło: comment_gmXTzqzlRWJS0Xz5x6aQfsbGc0cEW3ic.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Petzl_Nomic: Po pierwsze nie wydaje osądów tylko pytam, to jest jak wiesz zasadnicza różnica.
Dwa z tego co wiem to przy zagrożonych amputacją odmrożeniach stosuje się opatrunki, a przy stopach jeździ się na wózku i się na nie staje, ale może tam mają jakieś inne sposoby. A z tego co czytałem to miała poważne odmrożenia.
  • Odpowiedz
@Pepperek: Revol jakby miała takie odmrożenia jak Beck to by została razem z Tomkiem, Beck się praktycznie doczołgał do bazy, Revol schodziła przez wiele godzin w bardzo trudnym technicznie terenie, w tamtych warunkach granica między życiem a śmiercią jest bardzo płynna i ciężko ją wyczuć, nie można mieć do niej pretensji
  • Odpowiedz