Aktywne Wpisy

wiktor-wkpl +166
#mecz #kanalsportowy #heheszki
Mati Borek podczas mitycznego nawiązywania znajomości ze światowej klasy piłkarzami (chwilę później Zanetti zwierzał się Mateuszowi z całego swojego życia i oczywiście przeszli na ty)
Mati Borek podczas mitycznego nawiązywania znajomości ze światowej klasy piłkarzami (chwilę później Zanetti zwierzał się Mateuszowi z całego swojego życia i oczywiście przeszli na ty)
źródło: 9532
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Hej Mircy. Mam takie pytatnie, czy ktoś planowałby się podjąć #zlecenie , stworzenia gotowej skrzynki #raspberrypi z czujnikami? Tzn, ja dostarczam schemat połączeń i dostaję raspberrypi z płytką, zawierającą czujniki, a wszystko zamknięte w obudowie (nie wiem, czy da się to zamknąć w gotowej obudowie, czy potrzebny byłby druk 3d) z wpuszczonymi gniazdami hdmi/ethernet/usb oraz z czujnikami na wierzchu (bez wiszących przewodów).
Czy ktoś byłby w stanie przygotować wycenę takiego czegoś? Póki co pytam wstępnie, nie mam jeszcze schematu połączeń i zastanawiam się, czy koszt takiego rozwiązania będzie dla mnie akceptowalny (w wycenie można pominąć koszt samego rasperry pi oraz czujników).
Chciałbym poznać całkowity +-20%
- która wersja raspberry pi
- jakie czujniki, nie musi być konkretnie model, wystarczy żebyś powiedział co czujnik ma mierzyć i ile ich ma być
- obudowa to grosze
no i to ma być tylko spięte w kupe czy chcesz, żeby ci to zaprogramować jeszczce?
Jak już pisałem w pierwszym poscie, wycena nie powinna uwzględniać kosztu czujników ani raspberry
Powiedzmy chodzi o takie 3 czujniki
@dog_meat: To co tu trzeba zrobić, jak to kwestia połączenia kabelków, wywiercenia dziur w gotowej obudowie i włożeniu w nie czujników. +- 20% to koszt tego 100 zł ale wątpie żeby komuś chciało się to robić.
Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, tylko od osób chętnych, jestem w stanie wykonać to za x +-20%
Dzięki.
Jeśli ktoś tutaj miałby swoje propozycje, czekam
Jakieś PCB żeby te czujniki zamontować jak człowiek a nie makaron, Jak PCB ma być to wyjdzie pewnie 30-40zł za płytkę chyba że będzie z chin to kilka $
Składanie tego jeszcze i test.
Za ogarnięcie tego przy załóżmy 20-50 sztukach to bym zawołał minimum 100-130zł od sztuki (biorąc pod uwagę projekt PCB, zamówienie, składanie, testowanie.