Wpis z mikrobloga

@senorita: pokrój w kostkę, ugotuj, podsmaż, dorzuć przyprawy do gyrosa, cebulę, podsmażonego wrzuć na naleśnika, polej sosem czosnkowym, podaj z miksem sałat z oliwą lub sosem sałatkowym.
  • Odpowiedz
@senorita: pokrój w kostkę, dopraw: papryka czerwona, pieprz ziołowy, pieprz czarny, usmaż na mocno rozgrzanej patelni lekko posmarowanej olejem (tak by kurczak nie puścił wody, ale żeby się ładnie zgrilował)
wez kilka pieczarek, cebulę czerwoną, paprykę (jak masz ze dwie w roznych kolorach to po pół) pokrój, wrzuć na oliwę, dopraw solą i pieprzem, dodaj odrobinę posiekanego czosnku,
następnie na suchej patelni upraż odsączoną kukurydzę z puszki
wszystko wymieszaj na
  • Odpowiedz
@senorita jak c---i z kurczaka to:
kotlety w migdalach/orzeszkach/platkach kukurydzianych/bulce tartej
Po chinsku/tajsku (przepisow jest pelno, ogolnie z warzywami i kilka przypraw typu sos sojowy, 5 smakow)
Po indyjsku (z mleczkiem kokosowym, curry i np. cebula, orzeszkami ziemnymi i fasolka szparagowa)
Pieczone w cieście francuskim (na piers kladziemy np. szpinak lub pieczarki przesmazone z cebulka lub suszone pomidory i ser i zawijamy w ponacinane ciasto ze wyglada jak mumia)
Makaron z kurczakiem w sosie smietanowo serowym (z zoltego sera albo z plesniowych typu Lazur) z brokulem i suszonymi
  • Odpowiedz