Wpis z mikrobloga

@ShadowDancer: jeśli zadałeś takie pytania, to oznacza że jakiś problem jest na rzeczy... może więc nie marnujcie dziewczynie tych paru/nastu miesięcy życia, który musiałaby spędzić z Wami... niech dostanie się tam, gdzie rozumieją na rozmowie kandydat może być w nerwach, tym większych im młodszy rocznikiem i stażem, a jeśli to świeżak, to może nawet nazywać rzeczy po swojemu jeśli tylko rozumie jak co działa...
  • Odpowiedz
@bolczan: @folxuxd:
Nie wiem czy rekrutowaliście kiedyś kogoś, ale tak z połowa ludzi, którzy przychodzą na rozmowy nie ma żadnego pojęcia o webdevie, np. nie wiedzą co to jest ajax, jak wycentrować diva itd. itp.

Dzisiaj przyszedł gościu i na pytanie jak wycentrować diva dopisał tag ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ppawel: @ShadowDancer: ja rekrutowałem nie raz nie dwa, jeśli kandydat nie potrafi nazwać dobrze rzeczy, lub swoimi słowami opowiedzieć DOKŁADNIE o co chodzi, to znaczy że albo ściemnia, albo ma znikomą styczność z tematem i próbuje powtórzyć zasłyszane hasła.

W firmie przygotowaliśmy krótkie pliki html, css, js i php, każdy z nich zajmował od połowy, do pełnej strony A4. Pytaliśmy kandydatów jak się czują z tych tematów, a
  • Odpowiedz