@velles: Masz racje. To zmutowana mieszanka hieny cętkowanej i fenka ( ͡°͜ʖ͡°). Anatomia palców nie jest ściśle określona i zmienia się w zależności od tego kto ją rysuje. Ważniejsze jest to że obroża ma być zawinięta na lewej nodze dokładnie dwa razy! Po zawartości galerii Keihound domyślam się że zna różnice między łapą kocią a łapą psią.
@velles: Ten odstęp (charakterystyczny dla kotowatych) i w ogóle uproszczony kształt poduszek kojarzy mi się z infantylnymi rysunkami które zaniedbują takie szczegóły na zasadzie "aby było". To tak jakbyś zaczepił na ulicy jakiegoś randomowego normika i kazał mu narysować łapę / odcisk łapy. Normiki nawet przy nogach palcochodów dostają zawrotów głowy bo nie ogarniają gdzie jest kolano - często słyszałem opinie że psy są dziwne bo mają kolana w drugą stronę
@AdireQ: W sumie jak byłem dzieciakiem to też tak myślałem, ale potem się sam połapałem że psy chodzą na palcach.
Swoją drogą co sądzisz o antropomorficznych koniowatych? Ja akceptuję tylko arty na których nie widać nóg - nie rozumiem jak mogą mieć na rękach palce, a na nogach kopyta, dla mnie to nie ma sensu. O ile jeszcze np.: takie jelenie da się jakoś wybronić, bo ich racice mają wyodrębnione palce,
@velles: Za to mnie w ogóle odstręczają antropomorficzni roślinożercy... po prostu nie przemawia do mnie ta estetyka, znika tu cały ceniony przeze mnie urok zabiegu antropomorfizacji, urok znajdujący uosobienie w drapieżnikach - ta dzikość, smukłość, agresywność, żywiołowość!
@velles: Przepraszam za brak odzewu ale czekałem na okazje żeby móc obejrzeć arty z koniami bo wcześniej nie zwracałem uwagi na ich dłonie. Stylizowane palce rąk IMO lepsze niż kopyta. Kopyta zamiast rąk to jakaś porażka bo od razu ściągają takie anthro do klasy "anthrofielda" albo innego "quada" (nie znam prawidłowego nazewnictwa). W pewnym sensie współczuję ludziom pracującym nad formą pośrednią między kopytem a dłonią, to musi być męczarnia ;). Jest
źródło: comment_HD1r2PoSWH3MDN2TXzRZefYX5bCpzPsp.jpg
PobierzCzemu niepotrzebne?
źródło: comment_hAKMZ4WRnQb04iOD4nnh0TAEtZjSLAuo.jpg
PobierzW sumie jak byłem dzieciakiem to też tak myślałem, ale potem się sam połapałem że psy chodzą na palcach.
Swoją drogą co sądzisz o antropomorficznych koniowatych? Ja akceptuję tylko arty na których nie widać nóg - nie rozumiem jak mogą mieć na rękach palce, a na nogach kopyta, dla mnie to nie ma sensu.
O ile jeszcze np.: takie jelenie da się jakoś wybronić, bo ich racice mają wyodrębnione palce,
źródło: comment_f073cC86JRV7J5h9Arf5ZLRwR5of9JZK.jpg
Pobierz