Wpis z mikrobloga

Jak słysze teksty, że w Polsce nie da się wydawać na jedzenie mniej niż 1000 zł/osoba na miesiąc to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Karkówka 130g = 1.25 zł
Ziemniaki 200g = 0.40 zł
Surówka = 0.90 zł

Łącznie 2.55 zł x 4 posiłki to jest 10.20 zł czyli w miesiącu można smacznie zjeść za 300-350 zł, a wykopki i tak ci powiedzą, że za te pieniądze to co najwyżej dieta czokoszokowa. Nie mój drogi. Normalna dieta, zdrowsza niż twoj smieszny catering za miliony monet. #dieta #zdrowie #mikrokoksy #jedzenie #gotujzwykopem
Szybki_bill99 - Jak słysze teksty, że w Polsce nie da się wydawać na jedzenie mniej n...

źródło: IMG_8888

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szybki_bill99: Jeśli chcesz tylko zapchać kichę, to można naprawdę tanio. Jeśli chcesz żyć zdrowo, to nie będzie aż tak drogie, ale i aż tak tanie też nie. W Twoim obiedzie brakuje warzyw, które powinny być podstawą, zamiast tego jest tylko trochę sałatki i ziemniak.
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: Jestem tego samego zdania, ale napomnę że warzywa i owoce w dyskontach typu biedronka czy lidl są bardzo drogie. Nie wiem jak w innych miastach, może być inaczej, w moim są 2 razy tańsze i ładniejsze bez żadnej promocji.
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: pomijasz jedną ważną sprawę, młodzi ludzie nigdy nie nauczyli się gotować i nawet do głowy im nie przyjdzie, że jest taka opcja. Jak ktoś wybiera pomiędzy pizzą na dowóz, maczkiem i kebsem, to może catering w pudełku nie jest najgorszym rozwiązaniem. Ale z kim ja dyskutuję, z zielonką co nie umie spłacić kredytu przed czasem i ciska mizoginistycznymi tekstami? Usuń konto.
  • Odpowiedz
@Kj5s6f2dk7s54o: Może i nie jest, ale chodzi o to, że ludzie często srają się, że ledwo im wystarcza od pierwszego do pierwszego, a jak im zaproponujesz rozwiązania to cię wyśmieją, bo oni chcą zamawiać jedzenie 3 razy w tygodniu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
powodzenia żeby jeść codziennie to samo

@szamus1: jem to samo od kilku lat i nie mam z tym najmniejszego problemu :) wiekszy problem jest na wyjezdzie, swieta czy jakies imprezy kiedy musze zjesc cos innego
  • Odpowiedz