Aktywne Wpisy

PachneImbirem +122
Po wielu latach prób poszłam do lekarza rodzinnego, który podobno tego nie zapisuje.
Zapisał, powiedział że jak mi nie wyjdzie to da mi skierowanie na leczenie bariatryczne.
Trzymajcie kciuki, może teraz się uda.
Kobieta
Zapisał, powiedział że jak mi nie wyjdzie to da mi skierowanie na leczenie bariatryczne.
Trzymajcie kciuki, może teraz się uda.
Kobieta
źródło: 1000022044
Pobierz
MonazoPL +116
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao z dodatkowym 400 zł premii na
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao z dodatkowym 400 zł premii na
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz

Pierwszy dzien na Ubuntu Budgie 17.10 jako glowny system. Do tej pory rok w wirtualnej maszynie, z hostem Windows 10, ale odkad wiekszosc czasu i tak spedzam w Linuxie, to postanowilem wyznaczyc mu 100gb i zainstalowac natywnie.
Podsumowanie
+milion razy ladniejsze UI systemu
+indexowanie plikow w w PHPStorm wirtualnej maszynie (Vagrant) odbywa sie blyskawicznie, ogolnie PHPStorm dziala o wiele plynniej
+podstawowe narzedzia biurowe (czytnik pdf, przegladarka obrazkow) sa znacznie lepsze niz ich wbudowane odpowiedniki w win10
+monitor cpu, memory i temperatury w postaci oficjalnego apletu, wczesniej musialem instalowac Rainmeter i go konfigurowac
+Tilix jest swietny, dotad uzywalem Terminatora i wole ten pierwszy
+jedyne progrowamowanie jakie wywalilem to Chromium na rzecz Firefoxa, cala reszta domyslnego software'u jest w porzadku
-znaczaco dluzej sie system uruchamia, nawet bez windowsowego fastboot
-nie ma aqq, musze uzywac kadu, ktore imo jest brzydsze, mniej nowoczesne ale daje rade
-drobne bledy Budgie - przy robieniu screenshota, gorna belka jest poszarpana, na panelu z otwartymi aplikacjami pojawia sie ikonka wlasnie od tej belki, nie moge tej aplikacji zamknac, a dwukrotne klikniecie usuwa belke (wtf)
-chyba nie ma fontu - Arial i czcionka na wykopie brzydko wyglada, bede musial to doinstalowac
-za kazdym razem jak otwieram software center to wywala error "Sorry, something went wrong" ale da sie instalowac
-troche zabawy z nvidia graphics drivers, bo screen tearing byl przy scrollowanie
Jeszcze nie rozwiazalem problemu z brakiem Photoshopa, i nie, Gimp to nie jest dobry zamiennik xD (mam na oku Krita, Avocode)
Ogolnie duzy powiew swiezosci, przyjemnie sie zrobilo i pokonfigurowalem sobie programy na nowo i jestem zadowolony.
źródło: comment_1ci4sCbfq7TurmSqGLIoTJP7ABunEO5r.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Szanuję w opór za Budgie, choć moim zdaniem lepiej używać go z Solusem niż Ubuntu.
@Melcma: Potwierdzam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do całego zestawu może się jeszcze przydać to:
https://404.g-net.pl/2017/06/swap-ktory-zamieszkal-pliku