@ThatPart: ... czemu nie tak? Pytam po prostu czy jest coś lepszego... @piternet: Ale to jest chyba płatne... I nie jest jednym środowiskiem, a kilkoma aplikacjami
@Jakr: Bo, na przykładzie Pythona, który bądź co bądź, jest skryptowym językiem, to PyCharm miażdży vsc/atomy i nawet sublime (które swoją drogą bardzo lubię). To nawet nie jest ta sama liga rozwiązania. Jak masz napisać 100 linii na kolanie to nie ma znaczenia co odpalisz, ale jak klepiesz dużą apkę z dziesiątkami tysięcy linii, integracją z bazami danych, zewnętrznymi API itd. itp. to PyCharm robi doskonałą robotę.
@aseeon_: w sumie masz racje, przy wiekszych apkach to ma sens. Ja ze skryptowych glownie basha uzywam i troche js. Najwieksza apka jaka napisalem to blog w railsach ( ͡°͜ʖ͡°)
#programowanie #programista15k #webdev #it #naukaprogramowania #informatyka #pytanie
Natomiast jeśli lubisz płacić, to edytory od JetBrains
Najlepszy do nauki i wszystkiego w jednym. Chcę trochę poskubać każdego języka i zobaczyć jak mi się spodoba :)
Komentarz usunięty przez moderatora
1. VSC
długo długo nic....
@piternet: Ale to jest chyba płatne... I nie jest jednym środowiskiem, a kilkoma aplikacjami
@farmaceut: Do wielu języków zwykle używam IntelliJ + pluginy językowe
Komentarz usunięty przez autora