Aktywne Wpisy

yourgrandma +50
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą ballady rockowe.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą ballady rockowe.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: Ballady_r
Pobierz
_e_l_o_ +41

Mircy drodzy, czy macie może jakiś pomysł na monitorowanie skrytki lokatorskiej na terenie hali garażowej?
Nie mam tam jakichś bardzo wartościowych rzeczy ale na naszym osiedlu zdarzają się kradzieże.
Pomysły:
- kontrakton z alarmem czasowym, jeśli nie wcisnę przycisku w przeciągu np 30 sekund od otwarcia drzwi, uruchamia się głośny alarm
- ukryta kamera z akumulatorem? w razie czego będę miał twarz rzezimieszka
W komórce jest instalacja nisko-prądowa, dostępu do 230v nie ma. Chyba, że istnieje jakiś sposób na przesłanie statusu drzwi (statusu kontraktonu) do mieszkania które jest kilka pięter wyżej.
@foxbond: Jak rozwinąć te skróty?
To jest 8 pięter + gruby strop. Inna sprawa że nie jestem przekonany czy to dobry pomysł żeby podpinać się do tej nisko prądowej instalacji do oświetlenia...
@Pienio69: https://nettigo.pl/products/modul-nrf24l01-pa-lna-wiekszy-zasieg-lacznosci-bezprzewodowej-dla-arduino
@echelon_: Nie ma szans na wyprowadzenie anteny na zewnątrz... jedyne co, to mogę zmieniać lokalizacje anteny czy samego nadajnika wewnątrz tej komórki lokatorskiej.
Tylko jak wspomniałem wcześniej - potrzebne jest naprawdę dobre źródło zasilania z sporymi elektrolitami (i mozę jeszcze jakiś ceramiczny dla filtru). AMS1777 3.3 jako stabilizator ledwo daje radę
Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, to śmiało
@m___w: @daczka92:
A tak na serio zawołaj mnie jak coś wykombinujesz i będzie to sprawdzony patent. Chętnie poczytam sumarum.
@Rosly:
@Pienio69:
Mój niegdysiejszy szef trzymał w piwnicy "cenne" rzeczy. Piwnice były regularnie okradane, więc drzwi do swojej obił blachą stalową i dodatkowo zapiął grubaśne stalowe sztaby zamknięte wielgachnymi kłódkami ᕦ(òóˇ)ᕤ . Przy najbliższej okazji
Ew można sobie czujnik szarpania drzwi, wybijania ściany, podziemnego podkopu i promieniowania teleportacyjnego założyć ;)