Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +111
Może ktoś prosto wyjaśnić niezorientowanemu za co konkretnie Polaków tak nie lubią w Europie, że co roku jury, bez względu na to czy śpiewa Rafał Brzozowski, Krystian Ochman, Michał Szpak czy Justyna Steczkowska, tak udupia punktowo nas na Eurowizji, praktycznie pozbawiając szans na wysokie miejsce?
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja

Nacho_Libre +12
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

mam problem w mssql
mianowicie
4 tabele
WIZYTA - pacjent, ID LEKARZA, jakas data godzina i takie tam...
USŁUGA - nazwa usługi, cena
WYKONANE USŁUGI - ID WIZYTA + ID USŁUGA
LEKARZ - imie, nazwisko, CENA ZA WIZYTE
na podstawie tych 3 tabel generuje sobie widok PARAGON
na którym wypisuje mi usługi wykonane na danej wizycie + cene
chciałbym by na koncu tego paragonu dopisał się rekord z ceną za wizytę, którą przechowuje w tabeli Lekarza.
Jakim poleceniem dołączyć to do widoku, tak by nie był to join a dodatkowy rekord w tabeli?
Join spowoduje doklejenie mi tej wartosci cena za wizyte na koniec tych rekordów
data, godzina, usluga, cena, cena za wizyte
10.01.2017, 8:00, jakas usluga, 20.00,
jezeli cos takiego jest niemożliwe bez modyfikacji całej bazy to bede musiał odpuscic :)
UNIONzrobisz, ale tak nie rób. Potraktuj cenę za wizytę jako jedną z usług i doliczaj domyślnie z poziomu aplikacji. Inaczej zmiana tej ceny rozwali historię.Dzięki ;)