Wpis z mikrobloga

Aż zadzwoniłem zapytać skąd ta cena, może jakiś taras na dachu dla mieszkańców, albo basen w piwnicy z siłownią..
nie. argumenty to: "działka była droga, budynek wykończony w standardzie wysokim, kamień wewnątrz, na zewnątrz cegła klinkierowa, wysokość mieszkań 2,75, oraz okna drewniane 3 szybowe.. "
  • Odpowiedz
@Pan_Bober: Robi się trochę modne.... ale litości. :D 1mln za 50m2 z miejscem postojowym. Poza tym 200m obok jest wykończona pięknie kamienica, z windą, miejscami postojowymi, sufitem ponad 3m i za 12k/m2 ;) (o jednej wiem, pewnie więcej by się znalazło)
  • Odpowiedz
działka była droga, budynek wykończony w standardzie wysokim, kamień wewnątrz, na zewnątrz cegła klinkierowa, wysokość mieszkań 2,75, oraz okna drewniane 3 szybowe.

@maur: XDDD, czyli to samo co każdy nowy budynek
  • Odpowiedz
@290988: cegła klinkierowa na elewacji i okna drewniane to raczej nie jest standard. Poza tym cenę często robią instalacje - np. klimatyzacja. Widzę, że w garażu mają platformy parkingowe, to też nie było tanie. Cena działki też ma na pewno niebagatelny wpływ na cenę sprzedaży mieszkań. Widziałem kiedyś prezentację Marvipolu, gdzie w przypadku inwestycji na Kłobuckiej (totalne zadupie, osiedle nazywa się Central Park Ursynów i Lake Park XD) koszt zakupu
  • Odpowiedz
@maur: chodzi mi o to, że ceny mieszkań też nie są niskie. Chyba że w Warszawie już wszystkich tak p------o ;) Za połowę tej ceny kupiłem 5 lat temu 75 mkw. w Krakowie i też w niezgorszym standardzie (chociaż klinkieru nie ma, a okna są tylko okleinowane ;P)
  • Odpowiedz
@staryhaliny: W tej okolicy Na wtórnym wielką płytę lub starą kamienicę kupujesz za 6-8k/m2. Wyremontowaną kamienicę z windą lub mieszkanie w bloku wybudowanym w ostatnich 10 latach za 8-10k/m2. 300m obok tej inwestycji jest kamienica świetnie odrestaurowana z windą, miejscami postojowymi za 12k/m2 (ale już wykończone wnętrza w jakimś stopniu, a nie developerski).. Także te 17 to jakiś absurd.
  • Odpowiedz
@ostoja: Ludzie tak się przyzwyczaili do białego tynku na elewacji, że cokolwiek innego jest traktowane "exclusive". Po prostu opinia, że w Wawie wszystko się sprzeda nieważne za ile, jest i będzie dalej prawdziwa
  • Odpowiedz
@ostoja: Są oferty podobnych mieszkań (jeśli chodzi o wygode - winda, miejsce postojowe, balkon - oraz lokalizacje) za 12k. Czyli 5k/m2 dopłacasz (oraz 50k do miejsca postojowego) za elewacje i drewniane okna? Nie, nie kupuję.. ;)
  • Odpowiedz
@ostoja: Nie zaprzeczam. Bardziej nawiązuję do informacji Dewelopera, iż jest to rozwiązanie "premium", to powinien być standard. I na szczęście tak się staje.
  • Odpowiedz