Aktywne Wpisy

Umeraczyk +50
źródło: temp_file3543969600082289633
Pobierz
Umeraczyk +29
źródło: temp_file4938753625954912402
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3543969600082289633
Pobierz
źródło: temp_file4938753625954912402
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
W jaki sposób radzicie sobie z wykrywaniem kilku monitorów?
Mam ThinkPada w520. Posiada kartę NVIDIA Quadro M2000. Mam jednak taki problem, ze jeżeli w BIOS mam wybraną opcję "Integrated graphics" lub "NVIDIA Optimus", to nie wykrywa mi monitorów podłączonych do VGA/DVI. Muszę za każdym razem w BIOS ustawiać "Discrete graphics". Dzieje się to zarówno na Windows 7 jak i na Linux Mint. Przez 99% korzystam z Minta i jeżeli mam ustawione "Discrete graphics", to na okrągło działa mi chłodzenie laptopa (karta ma 61 stopni), nie działa mi regulacja jasności ani flux. Przy włączonej opcji "NVIDIA Optimus", zazwyczaj mam wybraną kartę Intela i działa mi tam wszystko. Do tego NVIDIA ma wtedy 41 stopni celsjusza i wiatraczek nie musi działać na okrągło. Jednak w takim wypadku nie wykrywa mi monitorów (nawet podłączonych do stacji dokującej). Ktoś zna rozwiązanie na to?
TL;DR
- Integrated graphics - nie wykrywa monitorów (Windows 7, Linux Mint)
- Discrete graphics - wykrywa monitory (Linux Mint, nie wiem jak z Windows 7), chłodzenie działa non stop, nie działa regulacja jasności i flux.
- NVIDIA Optimus - nie wykrywa monitorów (nawet po przełączeniu na kartę NVIDIA).
Co robić?
#lenovo #ibm #thinkpad #linux #linuxmint #nvidia #nvidiaoptimus
Dobrym rozwiązaniem jest też GPU-passtrough jak wspomniał @Kryspin013.
xrandr nie pokazuje Ci monitorów, a czy pokazuje urządzenia?