Wpis z mikrobloga

@Shatter: eh no nie bawiłeś się nigdy lego? No to teraz technic są kilkanaście razy większe, bardziej skomplikowane i ciekawsze niż te 20 lat temu, w większości dużych zestawów będziesz miał dodatkowo silnik(i) albo i pneumatykę, pełno mechanizmów itd. Nie mówiąc o mindstorms gdzie masz dodatkowo silniki krokowe i programowalną kostkę ev3. Pozwala mi budować ciekawe rzeczy albo i prototypować różne większe pomysły. Możesz samodzielnie wymyślać rozwiązania różnych problemów mechanicznych albo
@Shatter: no przecież można to potem rozmontować i zbudować zupełnie inne rzeczy, ci idioci nawet tego nei sprawdzają ;) nie wiem czy ktoś dorosły się "bawi" zbudowanym autkiem, ale na pewno każdy będzie czerpał frajdę z wymyślenia np. mechanizmu sterującego z zawieszeniem i napędem z dyferencjałem.

Hobby jak każde inne, wcale nie takie drogie zresztą. Kilka zestawów + kilka pojedynczych brakujących części i możesz budować dowolne rzeczy. Coś koło 3000zł i
@Shatter: ale co to za porównanie? Można też iść do lasu zbierać kamienie, zupełnie za darmo. Zresztą ja wiem że polska jest biedna i ma suchoty ale 3k to nie jest jakiś straszny majątek.

Albo np. za 3k możesz kupić 3 duże zestawy lego technic albo jedną monetę do kolekcji, która też nic nie robi tylko leży i błyszczy. Jeden zbiera monety inny bawi się klockami. Jak nie twoja bajka to