Wpis z mikrobloga

@wypokk: jaki niby sens? Na Altach są DUŻO większe wzrosty niż na btc. Są też spadki, ale na tym polega ta zabawa. Wbrew wykopowej maksymie trzeba kupić tanio, sprzedać drogi i mięć więcej bitcoinów.

Tyle.
  • Odpowiedz
  • 19
@wypokk protip jeżeli kupisz altcoina za 1000 zł po kursie 1.5$ i wzrośnie do 3$ to zarobić więcej niż kupują bitcoina po kursie 16k$ gdy wzrośnie do 17k$
  • Odpowiedz
@wypokk: Alty są tanie, można pokupować dziesiątki za cenę 0.1 BTC, patrząc jak alty skaczą to jest duża szansa, że zarobi się bardzo dużo w ciągu 1-2 dni. Nawet jak nie trafi się jednego, dwóch to nic nie szkodzi, bo większość rośnie. Przy samy BTC nie jest tak różowo, bo musisz czekać jak kupiłeś na górce i robisz hodl, gdybym nie siedział na bitmarkecie to już dawno bym alty pokupował,
  • Odpowiedz
@Wonszniedorzeczny: Te w które najbardziej wierzę (i mam ich największy udział) to mam u siebie, a te których w razie czego szybko mogę się pozbyć to są kilku giełdach. Wiem, niezbyt bezpieczne i najlepiej byłoby mieć wszystko lokalnie. Ale np. Bitcoina mam małą ilość i przy aktualnych cenach za transfer średnio mi się opłaca go przelewać.
  • Odpowiedz