Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szloch wiem, ale nie wiem czy ktoś żąda lub czy ja będę,więc może odpowiesz nawet ogólnie co można , wiem że np sterowanie wifi, światłem , roletami/markizami jak ktoś ma , ale coś jeszcze, lub namiary na jakiś folder/ulotkę
  • Odpowiedz
@Kamson_San: Ok, w kilku słowach. W mieszkaniach da się prawie wszystko, co w domach. Poza wyjątkami typu agregat prądotwórczy, fotowoltaika, pompa ciepła, czy sterowanie basenem, czy furtki bo takich urządzeń raczej w mieszkaniach nie ma. Za to wszystko inne może być: oświetlenie, ogrzewanie, wentylacja, alarm, rolety itd... Jeśli szukasz materiałów edukacyjnych, mogę polecić na allegro moją książkę "10 mitów inteligentnych domów".
  • Odpowiedz
@Szloch studiuję akurat i myślę właśnie o branży inteligentnych domów. Są jeszcze wolne miejsca na rynku czy sam monopol?
Bo wydaje mi się ze zejdzie jeszcze trochę czasu zanim polacy zechcą na to wydawac swoje pieniądze
  • Odpowiedz
@Sloiko-student_1: Myślę, że jest jeszcze dużo miejsca na rynku. Wiele osób chce przygotować dom czy mieszkanie pod kątem kablowym na "inteligencję" w przyszłości - to jest chyba teraz najsilniejszy trend.
  • Odpowiedz