No i udało się w końcu wybrać nowe odmiany na sezon 2018. Miało być ich 12, ale nie mogłem się zdecydować i będzie 14 nowych odmian ;) Resztę papryk (około 40 różnych odmian) będę siał ze swoich zeszłorocznych nasion.
Gdyby ktoś był zainteresowany to lista poniżej:
PDN X Douglah 2.3 Chocolate Reaper Nagalah Kitchenpepper Peach Aguaymanto Aji Pacay Brown Jalapeńo Black Stinger Chiltepin Amarillo Bahamian Goat Pepper Bulgarian Carrot Douglah Billyboy Habanero Orange Devil NuMex Pumpkin Spice
Wrzucę też trochę zdjęć coby nie było tak tekstowo ;D Na pierwszym zdjęciu: PDN X Douglah 2.3
To co, wyślesz mi coś? A nie tylko smaka robisz: P Poprzednią paczkę już dawno zjadłem, najbardziej mi się podobał ten woreczek ze zmieloną papryką. Rosół na ostro, nabrał nowego znaczenia
@Zashi: Mam nadzieję, że nasiona przyjdą szybko i będę mógł zacząć zabawę ;p @asdasdce2w: Chili wędzone (chipotle) mam w ofercie cały czas ;) Świeżych oczywiście nie mam już ;D @linoleum: Planuję, ale nie wiem jak to zorganizować, na pewno chciałbym szybciej je rozsyłać tj. w marcu już. Ale nie wiem jak będzie z czasem. Co do tych odmian z tego wpisu to nigdy nie miałem z
@gobi12 tak brałem 2 sadzonki i cayenne dobrze i fajnie wyrosło, podejrzewam że może ta jalapeno też by mogła fajnie wyrosnąć że nie jest mocno wymagająca odmiana (oby)
Miało być ich 12, ale nie mogłem się zdecydować i będzie 14 nowych odmian ;)
Resztę papryk (około 40 różnych odmian) będę siał ze swoich zeszłorocznych nasion.
Gdyby ktoś był zainteresowany to lista poniżej:
PDN X Douglah 2.3
Chocolate Reaper
Nagalah
Kitchenpepper Peach
Aguaymanto
Aji Pacay
Brown Jalapeńo
Black Stinger
Chiltepin Amarillo
Bahamian Goat Pepper
Bulgarian Carrot
Douglah Billyboy
Habanero Orange Devil
NuMex Pumpkin Spice
Wrzucę też trochę zdjęć coby nie było tak tekstowo ;D Na pierwszym zdjęciu: PDN X Douglah 2.3
#chilihead #papryczki #chili #papryka #ogrodnictwo #ogrod #domowyogrod #ostrezarcie #rosliny #zainteresowania #hobby #goomowesosy #kuchnia #ostresosy #papryka #przyprawy #nasiona
źródło: comment_qW8uZ6EZFbP8V66XwXAhZl2zqcQjMrW9.jpg
PobierzChocolate Reaper
źródło: comment_OmUOrUuRXRO7B0WQBIHVEWJEIVgAdrq0.jpg
Pobierzźródło: comment_Mz48di8oWjjMxuU9cLDP7LC0sU8hPCOp.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_q4cyBGaQ3RN7ijgTnh9Q88brm5OBOiNg.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_7cL8lDyD81hSJDDloW5Wpq7YczroiJ3A.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_CbJxLpkQmtv3kRAsOcN2kFZLwIfRKLLf.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_yUwUkffy1XtYEenQm06QOUSxjyxxRkHg.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_guF0L7PIIVicMb30SvuCWdQyhxBl33uj.jpg
PobierzPoprzednią paczkę już dawno zjadłem, najbardziej mi się podobał ten woreczek ze zmieloną papryką. Rosół na ostro, nabrał nowego znaczenia
@gobi12:
źródło: comment_jq8GtaoMsWE9jkazlKNO1syaJib5kiUi.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_1qrAI4QhLAcrc2B2RQBWZp5Uuw73lSXz.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_xrriYcniUminxA7CR3gRWrJJGD5FR3v6.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_uSgfJiLqEXuIO94iSFr5ZDJqHB9Ntlth.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_1ylhfZaAjQUg6GDcyiyMfgeJjqsSW7mE.jpg
Pobierz@gobi12:
źródło: comment_HFMVBZ2UvjgY9G0gc8ggUu1h3C0jC4Ms.jpg
Pobierz@asdasdce2w: Chili wędzone (chipotle) mam w ofercie cały czas ;) Świeżych oczywiście nie mam już ;D
@linoleum: Planuję, ale nie wiem jak to zorganizować, na pewno chciałbym szybciej je rozsyłać tj. w marcu już. Ale nie wiem jak będzie z czasem. Co do tych odmian z tego wpisu to nigdy nie miałem z