Dziś zauważyłem problem. Windows 10 i nie działa mi ikona miksera głośności w pasku zadań. Nie reaguje na kliknięcia i modyfikowac mogę tylko przez Panel Sterowania. Wie ktoś czemu wyskoczył taki błąd i jak go naprawić? Mała rzecz a jednak upierdliwa ;x #windows10 #kiciochpyta
@cult_of_luna: @Adel87: @P4uL: @Astroc: podziałało przeinstalowanie sterownika, widocznie poprzednio się źle wgrało. Teraz bangla. Dziękuję ślicznie za odpowiedz i chęć pomocy :)
@Apollo_Vermouth: tak się dzieje bo często system gubi dedykowany sterownik i podpina się natywny. Sam system tej zmiany nie widzi i potem są takie jaja jak u ciebie.
@Apollo_Vermouth: nic z tym nie da się zrobić. Wina windowsa. Microsoft, przez lata traktował audio po macoszemu. I teraz ma za swoje, konkurencja ma core audio i gniecie moszne jakością integracji i łatwością obsługi całego systemu.
Najlepiej kup sobie jakiś pro interfejs audio taki wiesz jak do produkcji muzycznej, ale z lepszym sterownikiem. Widzę, że kochasz muzykę, jakość na takim sprzęcie jest zupełnie inna. Nawet gowniane słuchawki zaczynaja brzmieć.
@Adel87: Jestem baaaardzo słaby w temacie laptopów i komponentów. Może kiedyś się tym lepiej zainteresuję co i jak się dzieje ze składnikami w nim. na ten moment, musi wystarczyć ;x
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
#windows10 #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
@P4uL: powalcze później z tym
Najlepiej kup sobie jakiś pro interfejs audio taki wiesz jak do produkcji muzycznej, ale z lepszym sterownikiem. Widzę, że kochasz muzykę, jakość na takim sprzęcie jest zupełnie inna. Nawet gowniane słuchawki zaczynaja brzmieć.
Słowo