Wpis z mikrobloga

@KrowkaAtomowka jeśli chodzi o rodzaj gitary na zdjęciu to raczej klasyczna, gitary flamenco są z drewna cyprysowego. a jeśli chodzi Ci o nagranie, to już może być gitara flamenco, bo różnice w brzmieniu w porównaniu do klasyka są subtelne.
@KrowkaAtomowka miałem Ci odpisać w poprzednim wpisie, ale zapomniałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) to jest klasyk lub ewentualnie flamenco, ale na pewno nie akustyk. Jak zaczynasz granie, to spokojnie za ~500 zł znajdziesz porządny instrument na początek (np Yamaha C30 lub C40), no a im więcej tym lepiej, wiadomo :)
@KrowkaAtomowka jak masz hajs i chęci do grania to jasne że warto ( ͡° ͜ʖ ͡°) lepszy instrument jednak może pomóc w rozwoju. no i polecam nauczyciela, progres kilka razy szybszy niż samemu. jak #warszawa to sam udzielam lekcji ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak inne miaso to mogę kogoś polecić.
@pankos wow niesamowicie jak bedziesz gral we wro to daj znac tym czasem czekam na info do kogo sie zapisac we wroclawiu, wstrzymam sie z zakupem instrumentu mysle ze tama polecona osoba najlepiej mi doradzi. Swoja droga ile kosztuje taki instrument na ktorym grasz?
@KrowkaAtomowka: akurat 23.01 będę grał w Akademii Muzycznej we Wrocławiu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Instrument takiej klasy to już ok 10k złotych... najdroższe gitary klasyczne to mogą być nawet po 50k i więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KrowkaAtomowka: nie ma, bo jeszcze nie wysłaliśmy im programu koncertu ( ͡° ͜ʖ ͡°) będzie nas łącznie 4 osoby (sami gitarzyści), jedziemy z AM w Katowicach, każdy zagra pewnie ok 15-20 min, ale koncert darmowy będzie. Nie wiem czy na stronę wrzucą, jak im wyślę program to się zapytam ( ͡° ͜ʖ ͡°)