Aktywne Wpisy

To_The_Moon +102
tomcio842 +22
Mirki i Mirabelki, proszę o chłodne spojrzenie z boku.
Kilka dni temu moje 2letnie dziecko zostało samo na placu zabaw w żłobku. Nie dowiedzieliśmy się o tym od placówki - tylko z posta w social media (grupa na fb), gdzie ktoś szukał rodzica dziecka aby powiedzieć o tej sytuacji. To było już po fakcie.
Na mój wniosek otrzymałem zapis z monitoringu. Co widać:
-dziecko chodzi samotnie po placu (kadr szeroki, brak personelu w pobliżu),
Kilka dni temu moje 2letnie dziecko zostało samo na placu zabaw w żłobku. Nie dowiedzieliśmy się o tym od placówki - tylko z posta w social media (grupa na fb), gdzie ktoś szukał rodzica dziecka aby powiedzieć o tej sytuacji. To było już po fakcie.
Na mój wniosek otrzymałem zapis z monitoringu. Co widać:
-dziecko chodzi samotnie po placu (kadr szeroki, brak personelu w pobliżu),
źródło: IMG_678322
Pobierz

![[ang] Samsung nagrodził nabywców smart-lodówek reklamami](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c7d7a92f682bae53a60a6ce92aad87ed8e8042bd5036dc6ff9211bb2901e03a0,q80.jpg)

Teaser: https://www.wykop.pl/wpis/27508153/mirki-w-nawiazaniu-do-wpisu-sprzed-tygodnia-to-dzi/
Poprzednie odcinki: Ragnarokk Abaddon84 parachutes footix Mq1 Vojtazzz
Witam wszystkich, dzięki @redheart za nominację. Od razu przyznam, że na większość pozycji nie jest mi łatwo wybrać tylko jednego piłkarza z chęcią umieściłbym kilku, więc pewnie po pewnym czasie będę myślał, że lepiej byłoby w tym zestawieniu umieścić innego piłkarza. Zaczynajmy.
Bramkarz: David De Gea
Nie będę oryginalny z tym wyborem, gdyż Hiszpan pojawiał się w innych drużynach i dużo zostało już o nim napisane, natomiast nie widzę obecnie lepszego bramkarza w Premier League, a być może nawet na świecie. Nie przypominam sobie jakichś wielkich błędów tego bramkarza, raczej kojarzy mi się z tym, że w każdym meczu dorzuci jakąś ekstra obronę. Filar United uratował im swoimi umiejętności sporo punktów. Często po prostu nie do przejścia, a mecz z Arsenalem to już prawdziwe show, 14 obron w jednym spotkaniu czym dołączył do rekordzistów jeśli chodzi o tę statystykę.
Obrońca: John Terry
Wyśmienity obrońca, przez lata kapitan Chelsea i dowódca bloku defensywnego. Bardzo utytułowany piłkarz, praktycznie wygrał wszystko co było do wygrania, zabrakło mu tylko sukcesu z reprezentacją narodową. Klasyczny środkowy obrońca - dobrze zbudowany, wysoki, czasem grający bardzo ostro, lubił od czasu do czasu strzelić sobie gola. Oczywiście wybrałem go tylko ze względu na to jak dobrym był piłkarzem, a nie jego akcje poza boiskowe. Ma coś wspólnego z Gerrardem obaj lubili się czasem poślizgnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pomocnik: Steven Gerrard
Nie mógł się tu znaleźć inny piłkarz. Mówisz Liverpool myślisz Steven Gerrard, ikona Liverpoolu, kapitan. Zawsze zaangażowany w mecz, świetnie odnajdujący się w roli kapitana, który potrafił zdobyć decydującego gola jak i coś spektakularnie zepsuć ( ͡° ͜ʖ ͡°). Gerrard już zawsze będzie kojarzył mi się z mega mocnymi strzałami z dystansu, zwłaszcza tymi vs Olympiakos vs West Ham czy te dwa bardzo podobne do siebie gole z rzutu wolnego 1 2 i chyba nie muszę wspominać o jednym z najważniejszych goli czyli strzeleniu na 1:3 przeciwko Milanowi oraz zdobytym rzucie karnym w finale LM. Potrafił również popracować w defensywie, myślę, że kibice LFC kojarzą kilka jego wślizgów. Mimo kilkunastu trofeów można powiedzieć, że do dopełnienia pięknej kariery brakło tylko zdobycia mistrzostwa Premier League, kilka razy było na prawdę blisko, ale zawsze coś musiało pójść nie tak czy to poślizgnięcie czy remisy ze słabszymi drużynami. W lidze byli lepsi pomocnicy od Gerrarda, ale jako kibic Liverpoolu po prostu musiałem go tu umieścić, zwłaszcza, że w ostatnich latach ciężko o bardzo dobrego piłkarza w tym klubie.
Napastnik: Luis Suarez
Na tę pozycję mógłbym wpisać kilku zawodników jednak zdecydowałem się na Suareza. Zawodnika, który praktycznie od razu zaczął strzelać w Liverpoolu. Piłkarz który marnował dobre okazję, ale również potrafił sam coś wypracować w momencie gdy w Liverpoolu nie było zbyt wielu piłkarzy którzy reprezentowaliby jakiś wysoki poziom. W sezonie 13/14 stworzył genialny duet z Danielem Sturridgem gdzie udało mu się zdobyć 31 bramek w na prawdę mocno przeciętnym zespole i w sytuacji gdzie pierwsze 5 meczów sezonów opuścił. Zdarzały mu się dziwne zachowania jak ugryzienie Ivanovica czy Chelliniego, za oba te zachowania otrzymał bardzo surowe kary, kibice innych drużyn mogą za nim nie przepadać bo często jego zachowania wchodziły prawie na poziom Diego Costy. Na koniec 4 bardzo ładne gole przeciwko Norwich
Tak wygląda moja super drużyna, nominuję @Moty mam nadzieję, że dołączysz do zabawy.
#premierleague #parszywaczworka
Nigdy nie zapomnę sezonu 13/14 w wykonaniu Suareza, niesamowicie lubię patrzeć jak idzie na piłkę jak dzik. Za każdym razem na 100%. W obecnym Liverpoolu coś podobnego ma Firmino, ale to jeszcze nie to.
Super inicjatywa z tą parszywą czwórką (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@freekid: zapomniałeś o mnie XD
a co do czwórki to dla mnie jako kibica Liwerpurzu bardzo prawilna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
e: jednak już nie mogę