Aktywne Wpisy

Atreyu +69
Jak utrzymamy trend to w ciągu dwóch lat talerz pierogów +100zł xD
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz
Valorcrest +18
Po cholere te mendy ładują tyle tego ziołowego
źródło: 1000005106
Pobierz

zwracam się do was z prośbą o wyrażenie swojej opinii na temat niżej wymienionych modeli samochodów i być może podrzucenie opcji alternatywnej, wartej uwagi według waszych doświadczeń.
Wyznaczniki ogólne przy wyborze samochodu:
- cena: idealnie byłoby w okolicach 25tys., ale max. ok. 30 000PLN,
- rocznik 2008 lub młodszy,
- nadwozie hatchback, sedan lub ewentualnie coupe, ale wolałbym unikać wersji 3-drzwiowych,
- cecha, którą cenię sobie najbardziej to bezproblemowość eksploatacji,
- w większości jazda w cyklu miejskim, z okazjonalnymi wypadami poza miasto po kilkadziesiąt kilometrów, ale raczej auto nie będzie mocno eksploatowane.
1) Audi A3 8P – wersja po liftingu (2008+ r.)
Silniki:
2.0 Diesel CR 140km – ta opcja interesowałaby mnie najbardziej
2.0 Diesel CR 170km
1.9 Diesel 105km
2) Mitsubishi Lancer IX
Silnik: 1.8 MiVEC 143km
3) BMW Seria 3, E90
Silnik: 318i 2.0 143km
4) Honda Civic VIII („ufo”)
Silnik: 1.8 i-VTEC 140km
#motoryzacja
@slavqo: daruj , jak coś z vaginy to lepiej ten 170 kunia
podobnie to 2.0 z bmw - silnik specjalnej troski :)
konstrukcje od skośnych mogą być - raczej niezawodne i długowieczne
@slavqo: Właśnie jazda w cyklu miejskim to mocna eksploatacja auta. Ja w manualu do auta mam napisane, że jazda w mieście, po pustyni oraz w górach ciągnąc przyczepę to ciężkie warunki pracy dla silnika i wówczas olej należy wymieniać co 7500km.
Komentarz usunięty przez autora
Wogole auto ma byc dupowozem, czy szukasz czegos wiecej ? Jak dupowoz do miasta to szukaj prostych benzyn 1.6 (focus, astra itp) jak chcesz czegos
@parkor: wybacz ale to głupie jest - pamiętaj że oprócz niższych kosztów spalanie lpg powoduje mniejsze zanieczyszczenia środowiska
A jesli chodzi o mniejsze zanieczyszczenia lpg vs benzyna to fakt, ale dla mnie to żaden argument. Bo jest to znikoma oszczednosc w porownaniu do janusza ktory jeździ 20 letnim dieslem albo takiemu ktory wytnie katalizator juz nie mowiąc jak napali w piecu plastikiem