Aktywne Wpisy

Polasz +802
Dzień dobry :)
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
JankoBzykant89 +548
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mój iJoy Capo 100 leży w UC na WER Zabrze od półtorej tygodnia ze statusem Kontrola Celna (dokumenty wysłane tydzień temu), więc nareszcie udało mi się dodzwonić do nich i uzyskać pare informacji. Miły Pan celnik zapytał się mnie co jest w paczce, więc powiedziałem prawdę iż jest to epapieros. Wyjaśnił mi, że jeżeli paczka przejdzie wyrywkową kontrolę i zostanie otworzona, to towaru mogą mi nie przyjąć w polsce zgodnie z jakąś tam dyrektywą o ochronie zdrowia - jest to możliwe? Z tego co wiem, to atomizery <2ml przechodzą bez problemu, tutaj jest 3,2ml, ale nigdzie nie ma o tym informacji na opakowaniu, więc może nie zauważą ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ten sam miły Pan powiedział że jeżeli sprawdzą mi paczkę dokładnie, to mogę czekać na pismo w którym będę miał do wyboru albo odesłanie do nadawcy, albo zniszczenie przesyłki na mój koszt.
Czy wie ktoś co mogę z tym zrobić? Z tego co widzę, to większość paczek z epapierosami przechodzi bez problemów (ew. VAT), więc czy jest szansa że mojej też się poszczęści? (✌ ゚ ∀ ゚)☞
#tracking #pocztapolska #epapierosy #fasttech #postnl