Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +308

roman-swoboda +550
Mirki i Mirabelki dziękuję wszystkim za szeroki odzew. Odnalazła się pieczarka i przyczepka. Dziś przed północą była już w garażu. Wygląda na to, że nic nie jest uszkodzone. Znalazła się pod lasem prawie 40km od domu, z pustym bakiem, daleko od jakichkolwiek zabudowań i głównych dróg. Mam nadzieję, że ten co się na nią połasił musiał przejść pieszo całą drogę sam.
źródło: 50f2f08e90e34dd3d622d38d48f107d95423c524e7e4198610f62a6bef43b772,w300h194
Pobierz

Chciałbym userowi wyrzucić popup z przyciskami typu tak/nie... ALE w treści chciałbym móc zamieścić tabelę wewnętrzną albo chociaż jak najwięcej tekstu.
Idealny byłby taki jak moduł POPUPTOCONFIRM ale żeby dało się tam tabelkę wrzucić zamiast char(400) :(
Jest może jakieś połączenie powyższego z POPUPWITHTABLE?
Jeśli ktoś chce rzucić inną propozycją (jak najszybszą do wykonania ;p) to opis 'problemu':
raport zbiera dane, sprawdza pobrane przy poprzednim uruchomieniu i jeśli jakieś się nie zgadzają ma wyrzucić na twarz info że "Te rekordy są nieaktualne, usunąć?" "Lista rekordów".
MD POPUP SHOW INTERNAL TABLE (Dopisałem spacje bo dziwnie formatuje)
Jak mam takie coś robić to najczęściej tworzę własny ekran modalny z kontenerem o nazwie własnej, tworzę odpowiedni dla niego status z dwoma buttonami, a w inicjalizacji ściągam dane przez jakąś własny globalny obiekt w programie. W inicjalizacji tworzę też alv i jako parent container podaję nazwę tego co stworzyłem wcześniej, a numer ekranu to nr ekranu modalnego :)
Potem w PAI najczęściej tworzę dwa wyjścia, jeden dla usercommand, drugi
Jak nie znajdę sensowenego rozwiązania to walnę popup to confirm a jak klientowi nie będzie pasowało to zrobi się ekranik. (I tak tego nie ma w koncepcji a do oddania całość w piątek już :v)
Dzięki :)
@LowcaG: Tak na pierwszy rzut oka (niemiecka dokumentacja, niemiecki to nie moja działka) moduł pozwala na wypisanie ładnie tabelki ale zwraca nr wybranego rekordu a ja potrzebuję przycisków :P
Ale i tak dzięki za znalezienie ładniejszego popup with table :D
Przynajmniej szukając dokumentacji tego znalazłem coś innego co może być obiecujące :)
(Ten oczywiście też sprawdzę jak będę w robocie)