Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@GucciFlipFlops
@flex 500GB wystarczy do swobodnego grania?
Chce kupić córce. Ja się zatrzymałem jeszcze na etapie PlayStation 2. Nie mam bladego pojęcia co teraz jest na czasie.
Czy kinect albo move dalej funkcjonują? Są na to gry?
  • Odpowiedz
@kodishu: 500 to z jednej strony malo z drugiej wystarcza, zależy jakie gry bedziesz miał, i zawsze mozesz nieuzywane odinstalować i zainstalować później. Taka forza horizon to 60gb zajmuje. Kinect już jest martwy i nowych gier raczej nie będzie. I sam kinect jest tani ale nie wystarczy bo trzeba jakąś chorą, drogą przejściówkę.
  • Odpowiedz
@kodishu Xbox One X ma lepsze podzespoły, gry mają poprawioną grafikę, czasami 60fps lub wyższą rozdzielczość (niektóre gry nawet w 4k) Znaczy ogólnie jeśli nie jest się zapalonym graczem lub nie posiada się telewizora 4k to nie opłaca się brać "X" i "S" będzie lepszym wyborem
  • Odpowiedz
@kodishu 500 powinno styknąć, chyba można do Xboxa dodatkowy dysk sobie dołożyć. Jak dla córki 11 lat to myślę że X nie ma sensu, wszystkie gry które wyjdą na X wyjdą też na S. Ale jak ktoś wyżej sugerował pomyślałbym nad switchem raczej
  • Odpowiedz
@kodishu: skoro chcesz kupić dla córki to nie ma sensu brać wersji X - gry które będą korzystały z większęj dostepnej mocy raczej nie są przeznaczone dla 11-latki - chyba, że nie masz nic przeciwko żeby ucinała łby nazistom w nowym Wolfensteinie. Jeśli sam też od czasu do czasu będziesz chciał w coś pyknąc to raczej poleciłbym PS4 wersje slim lub PS4 pro jesli masz telewizor obsługjący HDR - wyborne
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pan-masuo ok, dzięki za konkretną odpowiedź. Chce znaleźć dobre rozwiązanie, które będzie dobre dla wszystkich. Niewymagające gry dla córki i może, kiedyś jakąś wymagająca gra, np wspomniany przez ciebie Wolfenstein na 60 calach, dla mnie. Jeżeli Ps4 pro czy Xbox x poza większym dyskiem dają więcej to wybór dla mnie jest oczywisty. Lepiej zapłacić więcej i mieć coś lepszego. Teraz tylko pozostaje decyzja którą z tych dwóch konsoli kupić. Liczę na
  • Odpowiedz