Wpis z mikrobloga

A tak wyglada kraj, ktory po komunie poszedl w strone ateistyczna zamiast narodowo-religijna. Nasz kolega z V4

22 kilometry od mojego domu, w Czechach:

-wszystkie sklepy czynne w niedzielę,

-ellaOne do kupiena w Rossmannie,

-aborcja bez hipokryzji,

-legalna m-------a,

-religia w szkołach dozwolona, ale nie wymuszana,

-Ślązacy wymienieni w konstytucji.

#polityka #dobrazmiana #bekazpodludzi #bekazpisu #neuropa
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RatedR: Nic, ale w ostatnich latach stracila duzo skrzydla konserwatywnego (od czasu odejscia Gowina to sie zaczelo), wydaje mi sie ze popieraja to teraz.
  • Odpowiedz
@ediz4: Musisz dziecko z religii wypisać, domyślnie wszyscy uczęszczają, MEN nie ma żadnej kontroli nad tym co znajdzie się w podręcznikach z tego "przedmiotu", n-----------e dzwonami o 6:00 jak p------i, wymuszenie wolnej niedzieli, durnowate pomysły z serii deklaracji od ateistów że nie zdradzą ojczyzny, argumentacja katolicka w użyciu przez ministrów na porządku dziennym. Wystarczy?
  • Odpowiedz
@badhunt:

Musisz dziecko z religii wypisać, domyślnie wszyscy uczęszczają...

Aha - czyli wielkie opresyjne państwo chce wiedzieć czy ktoś będzie chodził na etykę czy na religię.

MEN nie ma żadnej kontroli nad tym co znajdzie się w podręcznikach z
  • Odpowiedz
Aha - czyli wielkie opresyjne państwo chce wiedzieć czy ktoś będzie chodził na etykę czy na religię.

@ediz4: Tak, to jest pewna opresja - powinna być pełna dobrowolność na zasadzie "opt-in", nie "opt-out". Jeśli do szkół zostanie wprowadzony dobrowolny przedmiot "Nowoczesny socjalizm i komunizm" albo "Praktyczne wprowadzenie do seksu grupowego", to nie chcę aby moje dziecko domyślnie było zmuszane do chodzenia na taki przedmiot, a ja musiałbym fatygować się do szkoły
  • Odpowiedz
Tak, to jest pewna opresja - powinna być pełna dobrowolność na zasadzie "opt-in", nie "opt-out". Jeśli do szkół zostanie wprowadzony dobrowolny przedmiot "Nowoczesny socjalizm i komunizm" albo "Praktyczne wprowadzenie do seksu grupowego", to nie chcę aby moje dziecko domyślnie było zmuszane do chodzenia na taki przedmiot, a ja musiałbym fatygować się do szkoły składać oświadczenia.

@wolodia: Jeszcze raz. Na początku roku ustalasz czy dziecko chodzi na religię czy etykę - co
  • Odpowiedz
Na początku roku ustalasz czy dziecko chodzi na religię czy etykę - co tutaj jest opresyjnego?

@ediz4: Domyślne zapisywanie na zajęcia, ignorując światopogląd rodziców i dziecka oraz wymuszając na nich ujawnienie swoich poglądów poprzez podpisanie deklaracji. Przypominam, że polska Konstytucja gwarantuje prawo do nieujawniania swoich poglądów ani religii. Polecam lekturę, tak swoją drogą.

A to mówisz o podręcznikach
  • Odpowiedz
Domyślne zapisywanie na zajęcia, ignorując światopogląd rodziców i dziecka oraz wymuszając na nich ujawnienie swoich poglądów poprzez podpisanie deklaracji. Przypominam, że polska Konstytucja gwarantuje prawo do nieujawniania swoich poglądów ani religii. Polecam lekturę, tak swoją drogą.

@wolodia: Chłopie. Jak powiesz że dziecko nie ma chodzić to nie będzie - wtedy zorganizują etykę. Gdzie ktoś na siłę Cię zapiszę ignorując światopogląd rodziców?

Przypominam, że polska Konstytucja gwarantuje prawo do nieujawniania swoich poglądów ani
  • Odpowiedz