Aktywne Wpisy
Lujdziarski +236
Ostatni raz alkohol piłem w lipcu tamtego roku xD a przez 2 lata wypiłem łącznie 5 piw i 3 drinki, tak trzeba żyć. A moja abstynencja wzięła się z tego, że wychowywałem się w domu w którym żył olkoholik.
Drevnykocur +388
#mbank #bankowosc
Pozdrawiamy, @ZespolmBanku XD
bądź mno
kapitał zakładowy lvl 169 245 000.00 zł.
obmyśl procedurę kiedy zadzwoni osoba która znajdzie dokumenty twojego klienta
-nie pytaj dane klienta ze względów bezpieczeństwa
- skontaktuj się z klientem którego danych nie pobrałeś i zastrzeż kartę
XD kasuje u was konto a wy usuńcie je na wykopie!
@betonkomorkowy: ludzie, czy Wy w ogóle potraficie czytać ze zrozumieniem?
1. Nie ja jestem OPem
2. OP chciał żeby bank przekazał numer telefonu do swojego klienta. Bank stwierdził "nie ma mowy, najwyżej zastrzeżemy kartę" więc OP ich olał bo po co miał marnować swój czas - skoro miał
@betonkomorkowy: pewnie dlatego że nie umiesz czytać.
A czemu OP nie odniósł na policję? Może dlatego, że nie ma zamiaru marnować połowy dnia na komendzie?
@qwerss ktory ma ewidentnie klopot ze zrozumieniem slowa pisanego, ale to jego pech
@eleg: Nie. Zejdź na ziemię.
który wyobraża sobie randomowa osoba dzwoniąca na infolinię i twierdząca coś co może być kompletnym kłamstwem. Procedury bezpieczeństwa są bardzo dobre, bo konsultant na infolinii nie dopuścił żadnych bezpośrednio pochodzących od Ciebie informacji do klienta, czym mocno zredukował możliwości chociażby ataku socjotechnicznego.
Nie jesteś w żaden sposób uprzywilejowany przez swoją dobrą wolę.
@Jeraxle: kończę już ten temat, ale mam z was taki śmiech, że trudno wytrzymać. Są dwie opcje - albo gość sprawdza, że nie ma portfela i się orientuje, że nie ma miejsca żaden 'atak socjotechniczny' (xD). Albo posiada portfel i zlewa sytuację. Raczej w pn o 8 rano każdy ma swój portfel przy sobie. eot.
@eleg: nie dziecko, ja po prostu potrafię myśleć i przewidywać co się stanie jeśli dane dostaną się w niepowołane ręce.
Załóżmy, że konsultant przekazałby Twój numer kolesiowi. Jeśli masz telefon pre-paid, ani bank, ani koleś, nie wiedzą o tobie nic. Koleś do Ciebie dzwoni. Odbierasz, upewniasz się, że to on, i rozłączasz. I w tym momencie, znasz
1. Podajesz bankowi nr karty i czytasz dane klienta
2. Bank odmawia podania Ci telefonu tego człowieka, bo nie wolno im takich danych obcym ludziom rozdawać. (ktoś